Publikace ke stažení

Tiskové zprávy — Televizní studio Brno — Česká televize

Televizní studio Brno

Televizní studio Brno

  • vysílá od října 2016 z moderního televizního komplexu v Brně-Líšni
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

13. 8. 2020

Pustevny, Valašsko, frgály… Česká televize se přihlásí z Rožnova pod Radhoštěm

Zpravodajské letní putování ČT po atraktivních turistických destinacích Čech, Moravy a Slezska pokračuje. V pátek 14. srpna 2020 štáby vyrazí do Zlínského kraje. Živě se přihlásí z Rožnova pod Radhoštěm, ale i z dalších míst.

Projekt Českem tam a zpět podporuje domácí cestovní ruch a představuje konkrétní regiony. Diváci zpravodajské ČT24 se tentokrát podívají nejen do samotného Rožnova pod Radhoštěm, ale také do Kroměříže, Velkých Karlovic, k Baťově kanálu nebo na Pustevny. Vysílání začíná před devátou hodinou ranní a potrvá prakticky celý den. Z Rožnova se přihlásí i Události v regionech v 18:00 a živý vstup nebude chybět ani v hlavní zpravodajské relaci Události na ČT1. Na přípravě i samotném vysílání se výrazně podílí redakce zpravodajství Televizního studia Brno.

Celý den se v reportážích i vstupech diváci setkají se zajímavými hosty. Spolu s redaktory a moderátory nahlédnou do Valašského muzea v Rožnově pod Radhoštěm, seznámí se s tradicí výroby valašských frgálů, dozví se, jak si s dopady pandemie poradili v největších moravských lázních v Luhačovicích nebo v Arcibiskupském zámku v Kroměříži. A nebylo by to zpravodajství, aby si nevšimlo i aktuální situace mezi divadelníky, památkáři, pořadateli zlínského festivalu pro děti a mládež nebo zdravotníky. Přímo

v Rožnově pod Radhoštěm, u vstupu do Valašského muzea v přírodě, je připravené nejen hlavní zpravodajské studio, ale i celodenní doprovodný program pro děti i dospělé. Návštěvníci se mohou zúčastnit tanečního workshopu s účastníky StarDance Natálií Otáhalovou a Janem Onderem, setkat se skokanem na lyžích Janem Mazochem, cukrářem Josefem Maršálkem a vítězkou pořadu Peče celá země Petrou Burianovou. Odvážnější si mohou vyzkoušet zábavné a vzdělávací pokusy nebo si zahrát AZ-kvíz s moderátorem této populární televizní soutěže Alešem Zbořilem. Na závěr v 17 hodin zahraje David Stypka & Bandjeez.

Českem tam a zpět již zavítalo například do Karlových Varů, Českého Krumlova, Mikulova nebo na Ještěd. Do konce srpna se ještě vypraví do Litomyšle a Telče. Více na webu České televize.

27. 1. 2023Monika s Alešem, Soňa s Ondrou
28. 12. 2022V pohybu! Jízda na divoké žehličce začíná!
20. 12. 2022Půlnoční bohoslužba České televize živě z Brna
16. 12. 2022Cesta světla, Česká mše půlnoční a další vánoční premiéry z Brna
7. 12. 2022Adolf Loos – revolucionář mezi architekty
17. 11. 2022Speciál AZ-kvízu pro fotbalové fanoušky
12. 10. 2022Válka, která se nestala. Dokument mapuje dějiny třetí světové
10. 10. 2022Lucie Výborná se v nových dílech Magických hlubin vrací do českého podvodního světa
20. 9. 2022Milan Kundera: Od Žertu k Bezvýznamnosti
19. 9. 2022Česká v Brně: Scéna ČT nabídne návštěvníkům festivalu Serial Killer debaty, projekce i soutěže

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | | » (40)