Publikace ke stažení

Tiskové zprávy — Televizní studio Brno — Česká televize

Televizní studio Brno

Televizní studio Brno

  • vysílá od října 2016 z moderního televizního komplexu v Brně-Líšni
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

29. 6. 2011

Přímé přenosy z Velehradu a bohoslužeb

Předvečer státního svátku Dne slovanských věrozvěstů svatých Cyrila a Metoděje na Dvojce České televize patří už tradičně Večeru lidí dobré vůle na Velehradu. A jako pokaždé i letos přímý přenos zajišťuje Centrum náboženské tvorby brněnského studia České televize. Pořad začíná 4. července 2011 ve 20 hodin, režie Vojtěch Fatka.

Prostranství před bazilikou bude během přímého přenosu slavnostního koncertu patřit Hradišťanu s Jiřím Pavlicou, který si tentokrát pozval hosta - nevidomého hudebníka Solo Dja Kabaka z Afriky. Dále účinkují skladatel a kytarista John Michael Talbot z USA, Petr Bende, Kantiléna a Kantilénka – sbor dětí a mládeže při Filharmonii Brno, komorní orchestr MUSICA FESTA a další. Večerem provázejí Pavel Kříž a Barbora Černošková.

 Při sledování koncertu mohou návštěvníci i diváci u televizních obrazovek přispět zasláním DMS na charitativní sbírku. Její výtěžek bude rozdělen mezi čtyři charitativní projekty, které během vysílání představí krátké reportáže. Diváky zavedou do Hudební konzervatoře Jana Deyla a střední školu pro zrakově postižené v Praze, Centra Don Bosco v Pardubicích, hospicu sv. Jana N. Neumana v Prachaticích a do nadačního fondu Adiuvare, který podporuje studenty ze sociálně slabších rodin. „Každoroční přímé přenosy z Velehradu považuji za  významnou službu veřejnosti,“ říká ředitel brněnského studia České televize Karel Burian. „ Jedná se o několik hodin vysílání, protože kromě přímých přenosů z bohoslužeb a Večera lidí dobré vůle zajišťuje naše redakce zpravodajství i živé vstupy na ČT24 a ČT1.“

 V den státního svátku sv. Cyrila a Metoděje, tedy 5. července, vysílá brněnské televizní studio přenos slavnostní bohoslužby, které se na Velehradu každoročně účastní tisíce poutníků a představitelů duchovního, politického a kulturního života. V letošním roce bude hlavním celebrantem mše na prostranství před basilikou olomoucký arcibiskup Mons. Jan Graubner. Promluvu pronese brněnský biskup Mons. Vojtěch Cikrle. Přenos začíná v 10:30, režie Jakub Nosek. Hned následující den, ve středu 6. července, se štáb brněnského studia přesune do pražské Betlémské kaple, odkud vysílá přímý přenos slavnostní bohoslužby k uctění mučednické smrti Mistra Jana Husa. Bohoslužbu, která začíná v 15 hodin, vede za přítomnosti biskupského sboru patriarcha veřejného života Církve československé husitské ThDr. Tomáš Butta, ThD. společně s ThDr. Janem Hradilem, Th.D., slovenským biskupem Církve československé husitské a s Mgr. Ladou Kocourkovou, farářkou ze Semil. Režie přímého přenosu Jakub Nosek.

Hana Orošová

tisková mluvčí ČT TS Brno

29. 9. 2011Svatohubertská mše – 1. října 2011 na ČT2
27. 9. 2011Robota – sonda do života nezaměstnaných
8. 9. 2011Výjimečné stavby v cyklu dokumentů proStory/made in Czech
6. 9. 2011Návrat Rodinných křižovatek na obrazovky ČT
5. 9. 2011Ženy SHR nominovány na Prix Europa
2. 9. 2011Četnické humoresky opět v pondělí na Jedničce
1. 9. 2011Radiorock - pohled do zákulisí nahrávacího studia
31. 8. 2011Kuchařská pohotovost: původní tým, nové recepty
30. 8. 2011Malá farma se vrací na televizní obrazovky
15. 8. 2011Quo vadis, televize? - komponovaný večer 18. 8. na ČT2 od 20:00

« | | 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 | | » (40)