Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kanadští curleři narazili. Skip Shuster dotáhl rivala z USA do finále

Velké překvapení přineslo semifinále mužského curlingu. Kanaďané jako obhájci zlatých medailí ze Soči budou poprvé od roku 1998, kdy byl curling oficiálně přijat mezi olympijské sporty, chybět ve finálovém klání. Obdivuhodnou šňůru přerušili Američané, kteří po výhře 5:3 vyzvou Švédy. Seveřané si ve druhém utkání poradili 9:3 se Švýcary, kteří se do semifinálového duelu probojovali z tie-breaku proti Velké Británii.

Americký curler John Shuster
zdroj: Reuters autor: John Shuster

Kanaďané, kteří v curlingu triumfovali na posledních třech olympijských hrách, dlouho drželi s Američany nerozhodný výsledek 2:2, na dvoubodový útok z osmého endu ale odpovědět nedokázali.

V devátém endu sice javorové listy snížily na 3:4, ale v poslední hře si Američané postup pohlídali. Skip John Shuster tak dovedl Američany poprvé v historii do olympijského finále.

Zápasu o zlato pod pěti kruhy se na třetí pokus dočkal i skip švédského týmu Niklas Edin, který má na kontě čtvrté místo ve Vancouveru a bronz v Soči.

Švédové sehráli proti Švýcarům podstatně jasnější duel, když za stavu 2:1 odskočili do rozhodujícího trháku povedenou čtyřkou už ve čtvrtém endu. V šesté hře pak seveřané přidali dvojku a po osmém endu byl zápas ukončen.

Curling (Kangnung):

Muži: Tie-break: Švýcarsko - Velká Británie 9:5. Semifinále: USA - Kanada 5:3, Švédsko - Švýcarsko 9:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články