Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

I kvalifikace obřího slalomu snowboardistek je v sobotu. Ledecká mohla jet sjezd

O dva dny déle se může připravovat k útoku na druhou zlatou olympijskou medaili Ester Ledecká. Kvalifikace závodu v paralelním obřím slalomu snowboardistek byla totiž přeložena ze čtvrtka na sobotu. Původně se měla jet už ve čtvrtek, ale organizátoři ji po nesouhlasu týmů přeložili, aby měl závod jednodenní formát jako na Světových pohárech či mistrovství světa.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

O změně termínu kvalifikace informoval Viktor Valta, manažer české reprezentantky, která je největší favoritkou tohoto závodu a v Koreji už překvapivě zvítězila v super-G sjezdařek na lyžích.  

V paralelním obřím slalomu na snowboardu dvaadvacetiletá Ledecká v sezoně vyhrála pět ze šesti závodů Světového poháru a je v této disciplíně úřadující mistryní světa i vítězkou Světového poháru.

"Nejspíše si jeden z těch dvou dnů dopřeje volnější a jeden bude tréninkový," řekl Valta. Po sobotní výhře v super-G měla v neděli den volno a na prkně jezdí od pondělí. Ve středu absolvovala rutinní den. Dopoledne jezdila na prkně v oficiálním části i na tréninkovém svahu a večer měla rozbor na videu.

Z pohledu lyžařských závodů je škoda, že k přeložení došlo až večer před kvalifikací. Ledecká teoreticky mohla nastoupit na olympiádě i do středečního sjezdu, v kterém dosáhla ve Světovém poháru na lepší umístění než v super-G.

"Asi to tak mělo být, ale je to samozřejmě škoda. I takhle by to měla natěsno. Povedlo se super-G. Kdyby se nepovedlo, vadilo by to víc," reagoval na změnu programu Tomáš Bank, sjezdařský trenér úspěšné reprezentantky. 

Kvalifikace se podle nového programu uskuteční v sobotu od 1:00 SEČ. Šestnáct jezdkyň z 31 přihlášených postoupí do vyřazovacích jízd, které mají začít v 5:30.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články