Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Švédští curleři ztratili neporazitelnost, přesto slaví postup

První porážka v sedmém kole základní skupiny je mrzet nemusí. Přestože Švédové podlehli Švýcarům vysoko 3:10, zajistili si postup do semifinále olympijského curlingového turnaje. Nedařilo se ani švédské skipce Anně Hasselborgové, která zaznamenala během jednoho dne hned dvě porážky a propadla se na dělené druhé místo spolu s Japonskem za prozatím vedoucí domácí tým.

Švédští curleři
zdroj: Reuters

Švédskému týmu skipa Niklase Edina se vůbec nevyvedl vstup do zápasu. Po prvních třech endech to bylo 4:0 pro Švýcary. Seveřané sice snížili na rozdíl dvou bodů, ale Edinova chyba na závěr sedmého dějství připravila švýcarské čtyřce Benoitu Schwarzovi pohodlnou pětku. Edinově družině nezbývalo než vítězům pogratulovat.

Švýcaři se usadili na druhé pozici, až za nimi jsou favorizovaní Kanaďané, kteří podlehli rivalům ze Spojených států 7:9. Byl to úporný boj od začátku do konce. Kanadský skip Kevin Koe dokázal dvojkou v desátém endu srovnat, ale Američané si cenné vítězství v extra endu vzít nenechali.

Kanaďanky se nevzdávají a po špatném vstupu do turnaje se vyšvihly už na šesté místo. Zuby si na nich vylámaly doposud skvěle hrající Japonky (3:8).

Znamenitě hrají domácí Korejky, což potvrdily i nejtěsnějším vítězstvím nad doposud suverénním Švédskem 7:6. K potvrzení postupu do semifinále jim stačí jediné vítězství z posledních dvou zápasů.

Švédky vzápětí čekal další těžký soupeř a opět jen málo chybělo, aby se radovaly. Tentokrát podlehly Japonkám 4:5 a budou muset v závěru základní skupiny ještě o play-off zabojovat.

Výsledky curlingu

Muži:

Švýcarsko - Švédsko 10:3, Korea - Itálie 8:6, USA - Kanada 9:7, Velká Británie - Dánsko 7:6.

Průběžné pořadí: 1. Švédsko 6 výher/1 porážka, 2. Švýcarsko 5/2, 3. Velká Británie a Kanada 4/3, 5. Japonsko a Norsko 3/3, 7. USA 3/4, 8. Dánsko, Itálie a Korea 2/5.

Ženy:

USA - Dánsko 7:6, Japonsko - Kanada 3:8, Švédsko - Korea 6:7, OSR - Švýcarsko 2:11, Velká Británie - Švýcarsko 8:7, OSR - Dánsko 8:7, USA - Čína 10:4, Japonsko - Švédsko 5:4.

Průběžné pořadí: 1. Korea 5 výher/1 porážka, 2. Švédsko a Japonsko 5/2, 4. USA a Velká Británie 4/3, 6. Kanada 3/3, 7. Čína 3/4, 8. Švýcarsko a OSR 2/5, 10. Dánsko 1/6.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články