Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

I přes monokl a pády se usmívala. Po tom, čím jsem prošla, je to motivace, řekla Vojáčková

Poslední měsíce jí daly zabrat. Po vážném pádu z listopadu ztratila paměť a před Hrami prožila velké zklamání, jelikož se ocitla až na pozici první náhradnice. Kateřina Vojáčková se ale nakonec do Pchjongčchangu dostala a i když v soutěži Big Air dvakrát spadla, její tvář "zkrášloval" monokl a do finále nepostoupila, byla na ní znát spokojenost. Účast v Koreji totiž bere jako velkou motivaci do budoucna.

Pád Kateřiny Vojáčkové v soutěži Big Air
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

Cesta Vojáčkové na olympiádu byla dost klikatá. Nejdříve mezi nominovanými figurovala, pak dostala přednost korejská závodnice a nakonec Češka narychlo přiletěla před týdnem po zranění jedné ze soupeřek, ale nestihla proto slopestyle.

"Stát na tomhle místě pro mě moc znamená, zvlášť po tom, čím jsem si prošla. Je to pro mě hrozně motivační do budoucna," řekla jednadvacetiletá Vojáčková po neúspěšné kvalifikaci Big Airu. "Jsem vděčná, že si můžu plnit svůj sen."

Vojáčková se navíc v listopadu po pádu v Číně zranila. Byla v nemocnici, ztratila paměť z měsíce před karambolem a měla poškozené blány. Přesto se znovu vrhá vstříc obřím skokům a trikům a i na olympiádě pocítila tvrdost sněhu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vojáčková: Kdy jindy zariskovat než na olympiádě

Den před kvalifikací spadla, proto měla při závodu monokl. "To jsem se jenom špatně namalovala," žertovala a doplnila: "V tréninku jsem ani zas tak špatně nespadla, ale trefila jsem se o obličej. A takhle hezky se mi to vybarvilo."

Freestyle snowboarding patří k nejrizikovějším disciplínám. Při slopestylu i Big Airu jsou pády běžné a tak to bere i Vojáčková. "Je to riskantní sport, ale miluju to. Je to adrenalin. To mě žene dopředu," vysvětlovala závodnice Dukly.

Vypadá křehce, přesto ji ani ošklivé zranění z Pekingu neodradilo. Nikdo jí nebezpečné kousky nerozmlouval. "Lidé kolem mě mi pomohli dostat se zpět, podpořili mě. K našemu sportu pády a úrazy patří. Ani pro mě to asi nebyl poslední úraz. Bez zranění by to nešlo," usmála se dívka žijící ve Velkých Přílepech u Prahy.

Na prkně měla mezi vázáním fixou napsaný drobným písmem vzkaz: "Jsme s tebou E. H." Byl od přítele Jana, přičemž písmeno E znamenalo jejího psa Ebbyho. "Mám sibiřského huskyho, což je moje největší životní láska," rozzářila se Vojáčková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články