Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Curling za polovinou: Kanada vs. Švýcarsko 1:1 na zápasy

V mužské i ženské části curlingových turnajů na sebe narazily týmy Kanady a Švýcarska. Hráči ze zámoří podlehli svému tradičnímu evropskému rivalovi 6:8, naopak celek kolem skipky Rachel Homanové zvítězil 10:8 a stále živí naději na postup do vyřazovacích bojů.

Kanadské curlerky
zdroj: Reuters

Kanaďanky si situaci ve skupině výrazně zkomplikovaly, když úvodní tři zápasy prohrály. Teď už jim nezbývá než vítězit. V podobné situaci se ocitly i Švýcarky, a tak byl vzájemný zápas hodně důležitý.

Švýcarská skipka Silvana Tirinzoniová vybojovala v šestém endu třemi body vedení 7:4, ale v devátém stejným způsobem odpověděla její kanadská soupeřka a na závěr ještě Kanaďanky uloupily bod při své nevýhodě.

Na vítězné vlně se vezou domácí curlerky. Před zraky prezidenta Mun Če-ina nedaly šanci Číňankám a po suverénním začátku si pohlídaly výhru 12:5, což v praxi znamená dělené druhé místo spolu s Japonkami o jedno vítězství zpět za celkem Švédska, který přehrál Britky 8:6.

Mezi muži na čele nic nového. Švédové dál drtí všechny soupeře, tentokrát se obětí stali Japonci (11:4). Ti ovšem stále mohou pomýšlet na postup do semifinále, neboť společně s Brity a Nory drží čtvrtou příčku se třemi vítězstvími. Poslední tři kola základní skupiny budou ještě velmi dramatická.

Výsledky curlingu

Muži:

Norsko - Dánsko 10:8, Japonsko - USA 8:2, Švýcarsko - Kanada 8:6, Švédsko - Japonsko 11:4, Dánsko - Korea 9:8, Itálie - Velká Británie 6:7, USA - Norsko 5:8.

Průběžné pořadí: 1. Švédsko 6 výher/0 porážek, 2. Kanada, Švýcarsko 4/2, 4. Velká Británie, Japonsko, Norsko 3/3, 7. Dánsko, Itálie, USA 2/4, 10. Korea 1/5.

Ženy:

Švédsko - Velká Británie 8:6, Kanada - Švýcarsko 10:8, Korea - Čína 12:5.

Průběžné pořadí: 1. Švédsko 5/0, 2. Japonsko, Korea 4/1, 4. Čína, Velká Británie 3/3, 6. USA, Kanada 2/3, 8. Dánsko, OSR, Švýcarsko 1/4.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články