Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Komise MOV může pozvat na Hry 15 Rusů, kterým arbitráž zrušila doživotní tresty

O start na olympijských hrách v Pchjongčchangu se může ucházet třináct ruských sportovců a dva trenéři, kterým Arbitrážní soud pro sport (CAS) zrušil kvůli nedostatku důkazů doživotní tresty za doping. Mezinárodní olympijský výbor rozhodl, že jejich žádosti prošetří komise zabývající se pozváním jednotlivých ruských sportovců.

Alexandr Zubkov (vlevo) a Alexej Vojevoda
zdroj: ČTK/AP autor: Jae C. Hong

CAS ve čtvrtek zrušil doživotní zákaz startu na olympijských hrách 28 ruským reprezentantům, kteří byli původně potrestáni za dopingové podvody na olympiádě 2014 v Soči a přišli i o dosažené výsledky z domácích Her. Rusko následně požádalo o dodatečnou nominaci 15 z nich včetně běžce na lyžích Alexandra Legkova, skeletonisty Alexandra Treťjakova nebo rychlobruslařky Olgy Fatkulinové.

Komise MOV pozvala do Pchjongčchangu 169 ruských sportovců, kteří budou v Koreji startovat pod oficiálním označením "olympijští sportovci z Ruska". Mezi pozvanými byla i rychlobruslařka Olga Grafová, která se však kvůli trestům pro reprezentační kolegy účasti na OH vzdala. Hry začnou v pátek 9. února.

Švýcarský civilní soud naopak zamítl odvolání šesti Rusů, které MOV na hry do Pchjongčchangu nepozval. Podle webu insidethegames.biz jsou mezi nimi i rychlobruslařští mistři světa Pavel Kuližnikov a Denis Juskov, kteří stejně jako čtyři zbývající sportovci za sebou mají dopingové tresty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články