Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kováře mrzí, že Češi netrénují kompletní. Rusové díky tomu mají výhodu, myslí si

Neprožívá sezonu, na kterou je zvyklý. Opora Magnitogorsku se v Kontinentální lize neprosazuje tak, jak byla v minulých letech zvyklá, a ani Metallurgu se tolik nedaří. Ambiciózní klub nemá momentálně dokonce ani jistý postup do play-off. Kovář však věří, že v únoru s národním týmem uspěje na olympijských hrách v Pchjongčchangu a poté s "Magnitkou" zvládne finiš základní části KHL i boj o Gagarinův pohár.

Jan Kovář
zdroj: ČTK/Pavel Parskář

"Výsledkově je to u nás nahoru dolů, ještě nemáme jisté play-off, ale myslím, že to bude dobré a že v play-off ukážeme s Magnitogorskem sílu," řekl Kovář po prvním tréninku národního týmu v Praze. Metallurg je aktuálně šestý v tabulce Východní konference a v play-off by chybět neměl.

"Je to jiné, ale všichni víme, že začátek sezony nebyl takový," uvedl sedmadvacetiletý útočník.

Výsledky týmu se podepsaly i na jeho výkonu. Zatímco v předešlých čtyřech sezonách patřil mezi nejproduktivnější hráče soutěže, nyní má na kontě 33 bodů a je 41. v pořadí.

"Je to něco jiného, gólů nemám tolik, ale mám důvěru trenéra. Hraji hodně, za což jsem rád, a doufám, že to bude dobré," přál si Kovář, podle nějž za zlepšenými výkony týmu stojí i návraty hráčů z minulých sezon. "Vrátili se dva obránci, Wolski a začali jsme hrát trošku jako loni," všiml si.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté zahájili přípravu na ZOH v Koreji

Kovář odehrál poslední soutěžní zápas před reprezentační přestávkou v neděli 22. ledna, následně si dal pár dní volno a začal trénovat s extraligovou Plzní, za kterou hrál před odchodem do KHL.

"Ale jen trochu, abych z toho nevypadl," řekl odchovanec Písku a litoval, že se český tým nemůže již nyní připravovat v kompletním složení jako Rusové. Krajánci ze Švýcarska se totiž k mužstvu připojí až v neděli a hráči z extraligy až příští týden přímo v Koreji.

"Je trošku škoda, že nebudeme trénovat v plném počtu. Výhoda Rusů je, že mají celý tým pohromadě, ale my se sejdeme až tam," řekl Kovář. Pochvaloval si ale, že se sám mohl zapojit do přípravy hned na začátku kempu.

"Je dobré, že jsem tady brzy. Člověk si začne zvykat. Styly jsou jiné. Zažil jsem to před mistrovstvím světa v Praze a bylo to skvělé. Měl jsem čas se adaptovat na hokej a teď to bude stejné," řekl účastník pěti světových šampionátů.

Na olympiádě se ale stejně jako drtivá většina českých hráčů představí poprvé. Zkušenost s turnajem pod pěti kruhy mají pouze útočníci Martin Erat a Roman Červenka. Kovář bude mít šanci navázat na staršího bratra Jakuba, který chytal před čtyřmi lety v Soči. "S bráchou jsme se ale o olympiádě moc nebavili. Pogratuloval mi. Doufal jsem, že bychom v nároďáku mohli být oba, ale nevyšlo to. Tak za to musím vzít já," pousmál se Kovář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články