Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Morgenstern ukončil nepovedenou sezonu

Soči - Rakouský skokan na lyžích Thomas Morgenstern po olympijských hrách ukončil sezonu. Před cestou do Soči sedmadvacetiletého závodníka potkaly dva těžké pády a jeho účast na hrách byla nejistá. Mezi jednotlivci se Morgensternovi na olympiádě nedařilo, ale v týmech na velkém můstku přidal stříbro ke třem zlatým medailím z Turína a Vancouveru.

Thomas Morgenstern
zdroj: DPA autor: Daniel Karmann

"Uplynulé týdny byly psychicky hodně náročné. Chci to teď v klidu zpracovat a srovnat si myšlenky. Proto jsem se rozhodl zbytek závodů v této sezoně vynechat," řekl Morgenstern. Chybět tak bude i na mistrovství světa v letech na lyžích, které se uskuteční v polovině března v Harrachově.

Právě při letech v Tauplitzu začátkem roku utrpěl těžký otřes mozku s lehkým krvácením do mozku a zhmoždění plic. Několik dní pak strávil na jednotce intenzivní péče. Už v prosinci spadl v Titisee-Neustadtu, kde vyvázl jen s naraženinami a zlomeným prstem na ruce.

"Skoky jsou můj život a pořád mě baví. Poslední dobou to bylo velmi vyčerpávající. Chci si dopřát čas, abych mohl intenzivně pracovat na další kariéře," řekl osminásobný mistr světa ve skocích na lyžích a vítěz 23 individuálních závodů světového poháru. V pořadí elitního seriálu mu nyní patří 11. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články