Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Trenér Rybář před štafetou: Kluci můžou jen překvapit

Soči – Čeští biatlonisté, kteří se na olympijských hrách v Soči postarali o pět z osmi českých medailí, zakončí v sobotu odpoledne své účinkování mužskou štafetou. Za sebou mají náročný program, šéftrenér Ondřej Rybář přesto věří, že by mohli překvapit. Před rokem při olympijské generálce si české kvarteto dojelo v Krasné Poljaně pro bronz.

"U biatlonových závodů nikdy nevíte, co se může stát, ale zlato je tady hodně vzdálené. Budeme samozřejmě bojovat o co nejlepší úspěch," uvedl Rybář v rozhovoru pro Českou televizi.

Do rolí favoritů závodu pasuje Nory a Francouze. "Nám chybí Michal Šlesingr, který je na antibiotikách, a Zdeněk Vítek, který zůstal doma kvůli problémům se zády," řekl Rybář. Medailisty z individuálních závodů Jaroslava Soukupa a Ondřeje Moravce tak doplní mladíci Tomáš Krupčík a Michal Krčmář.

"Kluci toho mají plné zuby, doteď absolvovali všechny závody, ale i jiní měli stejný program, takže doufám, že jim to ještě vydrží a pojedou stejně dobře jako dosud," dodal. Tlak fanoušků na možnost získání další medaile necítí, naopak je rád za pozitivní ohlasy na dosavadní úspěch v Soči.

"V tomhle případě je tlak minimální. Odezvy fanoušků jsou parádní, všichni moc gratulují," řekl Rybář, který se biatlonistů naplno ujal po zimních Hrách ve Vancouveru. "Měnili jsme systém tréninku. Začala systematická práce a tohle je vrchol. Máme perfektní servis lyží, ale i zabezpečení okolo, nemohu opomenout žádný článek řetězu," poděkoval Rybář všem z týmu.

Po příjezdu domů se rozhodne, zda bude u reprezentace pokračovat. Před časem uvedl, že by se rád více věnoval rodině. "Nikdo není nenahraditelný. Uvidím, jak všechno bude. Spolupráce funguje a já to budu v prvé řadě řešit se sportovci. Až z toho bude nějaký výsledek, tak se to určitě všichni dozví."

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články