Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Medaile Domračevové jsou lékem pro nemocného trenéra

Soči - Trojnásobná olympijská vítězka Darja Domračevová čerpá energii pro své úžasné výkony v biatlonových závodech od nemocného trenéra. A pro něj se snaží jet pokaždé co nejlíp. Bývalý skvělý německý biatlonista Klaus Siebert připravuje běloruskou závodnici šestým rokem, zároveň přitom bojuje s rakovinou.

Klaus Siebert a Darja Domračevová
zdroj: ČTK/AP autor: Kay Nietfeld

"Doufám, že mu moje zlaté medaile pomůžou, aby byl brzy zase zdravý," svěřila se sedmadvacetiletá biatlonistka v Laura areně, kde s výjimkou sprintu ovládla tři zbývající individuální závody. Hattrick dovršila v závodu s hromadným startem, kde byla její největší soupeřkou stříbrná Gabriela Soukalová.

Siebert patřil v 70. letech k nejlepším biatlonistům na světě, z olympiády v Lake Placid má stříbro a sbíral medaile i na mistrovstvích světa. Než v roce 2008 zahájil spolupráci s Domračevovou, trénoval v rodném Německu, v Rakousku a také v Číně. Domračevovou dovedl už ve Vancouveru k bronzu, dvakrát zažili "zlatou" radost na MS a dvakrát celkově ovládli světový pohár.

Darja Domračevová po zisku třetího zlata v Soči
zdroj: ČTK/AP autor: Kirsty Wigglesworth

Před třemi lety však Siebert kvůli rakovině přišel o kus střev a o nedlouho později o část jater. Tréninky střídá s chemoterapiemi. "Je pro mě druhým otcem," přiznala Domračevová, která vlastního tátu brzy ztratila. "Je to tak, může za mnou přijít kdykoli a s čímkoli. Jsme jedna rodina," přikývl Siebert.

"Když s námi na tréninku nebo na světových pohárech nemohl být, strašně moc mi chyběla ta jeho pozitivní energie," přiznala biatlonistka. "Snad mu pomáhají naše úspěchy, aby nás neopustil a byl pořád s námi. Všechny jeho zdravotní trable nás dělají ještě silnější."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články