Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Rébus před týmovým sprintem rozřešen – pojedou Jakš s Razýmem

Soči – Martin Jakš a Aleš Razým pojedou ve středu olympijský sprint dvojic klasicky v běhu na lyžích. O možnost startovat se přihlásil i Lukáš Bauer, ač normálně sprinty nejezdí, ale náročná trať v Krasné Poljaně by mu mohla svědčit. Trenér Miroslav Petrásek se nakonec rozhodl, že postaví osvědčené duo.

Aleš Razým
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Kluci odjezdili letos oba týmsprinty dobře. I tady se mi ve štafetě líbili, nezkazili ji. Kvůli týmovému sprintu jsem je navíc nechal stát i při klasické patnáctce, aby byli odpočatí," citoval Petráska server iDNES. Kouč už nominaci Jakše s Razýmem oznámil i Bauerovi. "Lukáš reagoval: 'O.K., začnu se připravovat na padesátku.'"

Jakš s Razýmem v této zimě jeli dva klasické sprinty dvojic světového poháru. V Asiagu skončili osmí a v Novém Městě na Moravě pod stupni vítězů čtvrtí.

Bauer zajel v Soči výborně klasickou patnáctku, v které skončil pátý, a povedl se mu i jeho úsek v nedělní štafetě. Do sprintu dvojic se ale za každou cenu netlačil. "Výkon ve štafetě je diametrálně odlišný od toho, co potřebuje člověk v týmovém sprintu. Jednoznačně půjde o rozhodnutí trenéra," řekl po štafetě.

Petrásek si byl vědom, že Bauer by teoreticky mohl sprint dvojic jet. "Nejlepší by bylo, kdyby se střídali postupně. Nosím tu s sebou desetikorunu, že bych si s ní hodil?" vtipkoval kouč. Po rozvaze nominoval Jakše a Razýma.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články