Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Svindal skončil, obří slalom možná nepojede ani Neureuther

Soči - Aksel Lund Svindal ukončil kvůli problémům s alergií a únavě své účinkování na olympijských hrách v Soči. Po neúspěšných závodech v Krasné Poljaně tedy nebude ve středečním obřím slalomu obhajovat bronz z Vancouveru. Start bude muset možná vzdát i Felix Neureuther. Německý lyžař si chtěl v Soči vylepšit osmé místo, které zajel v obřím slalomu před čtyřmi lety ve Vancouveru. Devětadvacetiletý vicemistr světa má ale stále problémy po páteční autonehodě a kvůli bolestem nedokončil ani dnešní trénink na středeční závod.

Aksel Lund Svindal
zdroj: AP autor: Matthias Schrader

Majitel kompletní sady medailí z předchozích Her Svindal byl pasován na jednoho z největších favoritů lyžařských závodů i v Soči. Jednatřicetiletý Nor však nenaplnil předpoklady a nezískal ani jeden cenný kov - ve sjezdu byl čtvrtý, v superkombinaci osmý a v super-G coby obhájce zlata sedmý.

"Necítí se moc dobře. Bere prášky na alergie. Vydal spoustu energie a nepodařilo se mu ji po závodech načerpat zpět," uvedl Svindalův kouč Havard Tjörhom. "Proto jsme se rozhodli, že dáme přednost tomu, aby se uzdravil a načerpal síly pro zbytek sezony světového poháru," dodal. Svindal je v průběžném pořadí SP druhý za Rakušanem Marcelem Hirscherem.

V obřím slalomu neměl urostlý Nor navzdory zisku bronzu z Whistleru patřit k největším adeptům na medaili, letos v této disciplíně pouze jednou skončil v elitní desítce. V závěrečném slalomu už startovat neměl.

Neureuther na zisk medaile ve slalomu si poranil krk v pátek, kdy v Německu havaroval cestou na letiště a musel přílet do Soči o den odložit. "Zničehonic mi to vystřelilo do krku. Bylo to hodně bolestivé, proto jsem ukončil trénink," vzkázal Neureuther přes mluvčího německé výpravy.

Při běžném lyžování nemá Neureuther podle funkcionářů žádné obtíže. Komplikace začaly až při druhé ostřejší jízdě mezi brankami. Je tedy pravděpodobné, že Němec vynechá středeční obří slalom a bude se soustředit až na sobotní slalom speciál. Neureuther dorazil do Soči s límcem zpevňujícím krk až v sobotu a přiznal, že má po havárii bolesti. Vítěz osmi závodů světového poháru při nehodě utrpěl takzvané opěrkové trauma, natáhl si vazy na krku a narazil dvě žebra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články