Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Taháky 17. 2.: Biatlonový den. Muže i ženy čeká závod s hromadným startem

Soči – Poslední šanci prolomit smůlu a po dvou čtvrtých místech dosáhnout na individuální medaili bude mít biatlonistka Gabriela Soukalová. Ta se společně s Veronikou Vítkovou představí v závodě s hromadným startem na 12,5 kilometru. Stejná disciplína čeká i biatlonisty Ondřeje Moravce a Jaroslava Soukupa. Obě soutěže však zatím ohrožuje mlha, kvůli které musela být soutěž mužů znovu odložena. Přímé přenosy všech závodů a utkání můžete sledovat zde.

Gabriela Soukalová
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Mlha komplikuje i snowboardcross mužů, který se měl rozběhnout. Kvůli špatné viditelnosti musela být zrušena kvalifikace a o dalším průběhu závodu se teprve rozhoduje.

Bobisté dokončí závod dvojic, skokany na lyžích čeká soutěž družstev, hokejisté budou sbírat síly na úterní osmifinále.

Nejlepší české biatlonistce dvakrát těsně unikla medaile až chybou při poslední střelbě. Do třetice by to Soukalové mohlo vyjít, protože i závod s hromadným startem umí. To dokázala loni triumfem ve finále Světového poháru v sibiřském Chanty-Mansijsku, v této sezoně byla ale v jediném masovém závodě v Oberhofu až třináctá. Pak už ji čekají jen dvě štafety, z nichž hlavně ta smíšená ve středu je pro české biatlonisty velmi nadějná.

Poslední individuální závod před štafetami čeká i muže, kteří už medailové ambice naplnili. Závod s hromadným startem se v této sezoně jel ve Světovém poháru jen jednou a Moravec, stříbrný muž ze stíhačky, byl v Oberhofu pátý. Vyhrál lídr Světového poháru Francouz Martin Fourcade, což ho staví do role velkého kandidáta na třetí olympijské zlato. Díky bronzu v úvodním olympijském sprintu si právo startu vybojoval i Soukup.

Čeští skokani na lyžích mohou před soutěží družstev jen nostalgicky vzpomínat na bronz z roku 1992, ale minimálně zopakovat sedmé místo z Vancouveru je určitě v silách čtveřice Jan Matura, Jakub Janda, Roman Koudelka, Antonín Hájek. Favoritem jsou Japonci, kteří měli v sobotu na velkém můstku všechny čtyři skokany do 13. místa. Spravit chuť si chtějí Rakušané, obhajující zlato z Vancouveru, kteří jsou zatím v Soči v soutěžích mužů bez medaile.

Pondělní program na zimních olympijských hrách:

7:30 Biatlon - závod s hromadným startem 15 km mužů (Moravec, Soukup),
16:00 Biatlon - závod s hromadným startem 12,5 km ženy (Soukalová, Vítková),
16:00 Krasobruslení - taneční páry,
18:30 Akrobatické lyžování - skoky muži,
18:50 Boby - dvojboby muži (Vrba, Vacek),
19:15 Skoky na lyžích - družstva muži (ČR).             

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy