Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Favorit slalomu Neureuther havaroval v Mnichově a nestihl odlet do Soči

Mnichov – Německý lyžař a velký favorit olympijského slalomu Felix Neureuther měl při cestě na mnichovské letiště lehkou autonehodu a nestihl odletět do dějiště Her. Na kluzké silnici dostal úřadující vicemistr světa smyk a skončil ve svodidle. Po vyšetření krku by měl odletět na olympiádu v sobotu.

Neureuther mířil do Soči až týden po začátku Her, protože doma v Německu trénoval na slalom a chtěl mít klid na závěrečnou přípravu.

Nehoda se stala v časných ranních hodinách u Starnbergu před Mnichovem cestou z Garmisch-Partenkirchenu. "Mohl pokračovat v jízdě a sám odjel na vyšetření," řekl mluvčí Německého olympijského výboru Christian Klaue. Devětadvacetiletý slalomář si stěžoval na bolesti krční páteře. Dostal se do péče lékaře fotbalistů Bayernu Mnichov Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta, který ošetřuje například českého překážkáře Petra Svobodu.

Neureuther jel do Mnichova před šestou hodinou ráno z domova v Ga-Pa. Protože poškodil cizí věc, policie podle zákona zahájila vyšetřování. A lyžař musel vysvětlit, proč ujel z místa nehody. "Na olympijské hry ale samozřejmě odletět může a přejeme mu hodně štěstí," řekl mluvčí oblastní policie Jürgen Thalmeier.

Mužský slalom se jede v sobotu 22. února. Neureuther chce v Soči startovat i ve středu v obřím slalomu. V této sezoně světového poháru vyhrál Neureuther už tři závody včetně prestižního slalomu v Kitzbühelu.

Spolu s ním v autě cestovala i jeho přítelkyně biatlonistka Miriam Gössnerová, která přišla o Hry v Soči kvůli zranění zad.

Zdroj
ARD

Hlavní zprávy

Nejčtenější články