Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Šampion Stoch a Rus Maximočkin vyvázli z pádů v tréninku bez vážných zranění

Soči - Pády na olympiádě nepotkávají jen snowboardisty nebo freestylisty. Nepříjemným dopadem skončil trénink skokanů na lyžích na velkém můstku pro čerstvého olympijského vítěze ze středního můstku Kamila Stocha. Polský závodník však vyvázl bez vážnějších zranění stejně jako domácí favorit Michail Maximočkin, který má zlomená žebra.

Kamil Stoch
zdroj: ČTK/PAP autor: Grzegorz Momot

První trénink skokanů na velkém můstku byl nejprve v pondělí kvůli příliš měkkému sněhu na dopadu zrušen, ve středu byl kvůli větru několikrát odložen. Po pádech Stocha a Maximočkina pak byl večer předčasně ukončen.

Vedoucí muž průběžného pořadí světového poháru Stoch nezvládl tři dny po svém triumfu na středním můstku doskok. Po pádu krvácel z nosu a držel se za rameno. Skokanský areál v Roza Chutor opouštěl s levou rukou zavěšenou na pásce. "Šel k doktorovi do vesnice, ale je OK," řekl polský trenér Lukasz Kruszek.

Maximočkina po ošklivém pádu odvezli od můstku na nosítkách a přes noc zůstal v nemocnici na pozorování. Podle lékařů má několik prasklých žeber, zatím se ale nechce naděje na další start v Soči vzdát.

"Obvykle to trvá týden, než se zmírní bolest, a dva až tři týdny, než se zranění zhojí," řekl šéf ruské skokanské federace Alexandr Uvarov, podle něhož pro Maximočkina olympiáda skončila. "Sportovci ale někdy trvají na tom, že budou pokračovat zraněním navzdory. Je to na něm, trenérovi a lékařích, aby udělali konečné rozhodnutí," dodal. Olympijský závod mužů na velkém můstku je na programu v sobotu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články