Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Pavelec není moc nadšený, že se Švédskem zůstane na tribuně

Soči – Dlouho očekávaný start olympijského hokejového turnaje se blíží. Český tým se hned na úvod utká s týmem Švédska. Trenér národního týmu Alois Hadamczik nechce dopředu oznamovat, kdo nastoupí v české brance. Jedinou jistotou je, že to nebude předpokládaná jednička Ondřej Pavelec, který proti Švédsku zůstane jen na tribuně. "Co s tím zmůžu? Co bude dál, nevím. Každý hráč chce hrát, takže do stropu neskáču," přiznal šestadvacetiletý gólman, který by měl nastoupit ve druhém zápase proti Lotyšsku. Přímý přenos utkání Česko–Švédsko sledujte ve středu od 18:00 zde.

"Sestavu nechceme dopředu říkat, hlavně gólmany. Švédové taky vše sledují a připravují si podle toho podklady," řekl Hadamczik. Ještě předtím ale Pavelec uvedl, že po letech bude hokej sledovat jen z tribuny a měl by nastoupit až do druhého duelu proti Lotyšsku. "Na tribuně budu po dlouhé době, takže nevím, jestli můžu říct, že se na to těším. Bude to něco jiného," řekl Pavelec.

O své roli v Soči nejlepší český gólman v NHL s trenérem Hadamczikem ještě nemluvil. Jen se stručně dozvěděl, že proti Švédům chytat nebude. Trenérovo rozhodnutí Pavelce podle všeho překvapilo, i když se ho snažil brát v klidu. "Jsme tady jako tým, který chce uspět. A když se vyhraje, je jedno, kdo bude v brance," podotkl Pavelec, který žádné vysvětlení nehledal. "Nic s tím neudělám a ani s tím nic dělat nehodlám. Ani si nemyslím, že by trenér měl podobné rozhodnutí odůvodňovat. Já to nepotřebuji," uvedl Pavelec.

Hadamczik: "Chtěl jsem mu dát pauzu"

"Oba gólmani z Evropy chytají velmi dobře a je až hlavolam, koho dát do branky. Ondra poslední utkání v NHL nechytal, tak jsem se rozhodl dát mu tři čtyři dny pauzu a v dalším zápase by měl jít do branky," vysvětlil Hadamczik.

Reprezentační kouč bude mít k dispozici Jakuba Kováře a Alexandra Saláka. Větší šance se ale dávají Kovářovi, který byl v uplynulých dvou měsících vyhlášen nejlepším gólmanem KHL a dařilo se mu i na poslední reprezentační akci. "Kluci vědí, kdo bude chytat, ale oficiálně zveřejňovat to nechceme," řekl Hadamczik.

V české sestavě bude nejspíš chybět i obránce Radko Gudas, který je nachlazený, má horečku a dnes netrénoval. "Není to s ním moc dobré. Spíš nepočítám s tím, že by hrál," uvedl trenér národního týmu. "Máme sedm obránců, hrát budeme na šest. Poradíme si," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články