Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Strachová nebude před slalomem trénovat v Rakousku

Soči - Šárka Strachová, povzbuzená výsledkem ze superkombinace, hodlá udělat všechno pro to, aby na své poslední olympiádě vybojovala cenný kov. Kvůli tomu nejspíš i změní původní plány. Protože slalom se v areálu v Roza Chutor v horách v Krasné Poljaně pojede až v pátek 21. února, chtěla původně odjet trénovat do Rakouska, aby měla klid a lepší podmínky.

Šárka Strachová v cíli superkombinace
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

V tom je ale problém, neboť v Alpách má sněžit. "Není tam dobrá předpověď," řekla Strachová. Už před pár dny proto zvažovala, že v Rusku zůstane. Teď už to je skoro jisté. Tréninkový svah má k dispozici každý den, na závodní slalomový kopec se dostane den před závodem. A i když se v Krasné Poljaně dost oteplilo, podmínky jsou v horách pořád dobré. "Chceme tady zůstat," potvrdila.
 
Změna programu bude znamenat i změnu v závodním režimu, nastoupí tak do obřího slalomu, který je tři dny před slalomem. "Jen to obnáší zařídit trochu organizačních věcí," podotkla. Oficiální trénink na trati obřího slalomu je opět den předem.

Výsledek superkombinace ani povedený slalom nepřeceňuje

"Tohle byla kombinace, slalom bude až za dva týdny. To je úplně jiný závod," upozornila. Před rokem a půl bylo ve hvězdách, jestli na olympiádu vůbec pojede. Nakonec se díky svému životnímu příběhu stala dokonce vlajkonoškou.

"Je krásné tady závodit. Je to samozřejmě pro mě nezapomenutelné, olympiáda je velká součást mé kariéry. Je úžasné, že tady můžu být, že mohu být devátá. Ale když se na to podívám ze sportovní strany, chci bojovat o medaili," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články