Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Lásky, pády, hashtagy

Soči - Druhý den olympijských her je téměř za námi a opět přinesl mnoho zajímavého a v mnoha ohledech i dramatického, co nezůstalo na sociálních sítích bez povšimnutí. 

Švýcarskou brankářku Sophie Anthamatten stěhují dobrovolníci ze Shayba Areny
zdroj: NBC News autor: NBC News

Nejšílenější pády v Soči

Hned dopoledne zatrnulo divákům při pádu snowboardistky Šárky Pančochové během její druhé finálové jízdy ve slopestylu. Na sociálních sítích se bezprostředně poté hromadně sdílely fotografie helmy, která české závodnici při pádu praskla. Britský deník The Telegraph snímek dokonce zakomponoval do fotoalba "Sochi Wipeouts" na svém facebookovém profilu, kde shromažduje fotografie kolizí a pádů všech sportovců z olympijských her v Soči.

Prasklá helma Šárky Pančochové byla zakomponována do galerie největších pádů deníku The Telegraph
zdroj: ČTK autor: ČTK

Stříbrná Martina #Sáblíková

Po zisku stříbrné medaile z rychlobruslení se směrem k českým barvám nakonec internet otřásal i nespoutaným nadšením. I Tomáš Berdych skrz svůj Twitter účet pogratuloval čerstvě stříbrné Martině Sáblíkové. Její jméno bylo spolu s nehodou Šárky Pančochové jedním z dnešních nejvíce "twítovaných" pojmů pod hashtagem #ZOH2014.

Wordcloud nejčastějších slov na sociálních sítích za druhý den olympiády
zdroj: ČT sport

Milujeme Soči

Ještě před samotným zahájením olympiády se na Twitteru zrodil účet pojmenovaný @SochiProblems, který upozorňoval na zádrhele a problémy v organizaci na ruské straně. Podle posledních trendů se zdá, že se zvedla proti tomuto posměchu vlna zcela jiného, pozitivního zaměření.

Twitter momentálně ožívá pod přívalem fotek a příspěvků, které používají hashtag #LoveSochi. Uživatelé publikují fotografie gesta, které připomíná srdce, a připojují své osobní vzkazy. Iniciativa vznikla jako výsledek kampaně torontského organizátora pochodu za práva homosexuálů WorldPride Toronto, který ji nedávno publikoval na svých webových stránkách.

Z pohledu virtuálního světa se v olympijské vesnici v pobřežním resortu i v tom horském staly nejoblíbenějším místem olympijské kruhy. Některé ze sportovních výprav jsou při focení s tímto monumentem značně kreativní. 

Co se ještě stalo na internetu?

Na další ohlasy na olympiádu ze sociálních sítí se podívejte ve vstupu z divize Nových médií České televize do vysílání z olympijské Letné. Každý den po dobu celé olympiády vám budeme ve večerních hodinách přinášet stručný přehled toho nejzajímavějšího z dění na internetu a sociálních sítí. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články