Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Spokojený Bank po sjezdu: Dobrý výkon pro kombinaci

Soči - Ondřej Bank zajel na sjezdu životní závod v nejrychlejší lyžařské disciplíně, přesto chtěl víc. Do superkombinace je ale jeho 20. místo velkým příslibem. Horní část sjezdu, která se Bankovi nepovedla, se v ní totiž nepojede. "Chtěl jsem být do patnáctky," překvapil v cíli.

Ondřej Bank
zdroj: ČT sport

"Nahoře se mi to nepovedlo a už jsem to nedohnal. Ale i tak je to dobrý výsledek, hlavně pro kombinaci. Pojede se od střední části, kde jsem jel dobře. A to je hodně pozitivní," prohlásil k závodu, který je na programu v pátek. Bank má tak ještě čas natrénovat slalom.

Na vítěze ztratil něco málo přes dvě sekundy. "Už nahoře jsem ztratil šest desetin, což je hrozně moc, ale tam kombinace nebude," zopakoval Bank, který porazil mimo jiné i někdejšího vicemistra světa ve sjezdu a kamaráda Čechokanaďana Jana Hudce.

Bank chce kromě tréninku slalomu odpočívat, poslední dny pro něj byly na náročné trati hodně vysilující. "V sobotu jsem to s tréninkem trochu přehnal, ale silově jsem na tom dobře, takže je to dobré i pro kombinaci. Nebudu muset šetřit síly a budu moct jet naplno," uvedl.

Kombinace je jeho silnou zbraní. Na OH v Turíně v ní byl šestý, ve Vancouveru sedmý. Mezitím se potýkal s vážnými problémy, měl několik zranění, ale nyní je opět v pořádku a připraven. "Když potrénuju slalom a vyjde mi sjezd, může to být hodně zajímavé," podotkl.

"Snažil jsem se jet, co to šlo. Dál si z té jízdy už moc nepamatuju, jsem rád, že jsem vůbec dole. Bylo pochopitelné, že to bude vyhrocené, nicméně ztráta je nejmenší, co jsem tu zatím jel," doplnil v rozhovoru pro Českou televizi Martin Vráblík, který skončil na 35. místě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články