Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sports Illustrated: Sáblíková a Soukalová zlaté, hokejisté ostrouhají

Soči - Dvě zlata, tři stříbra a jedna bronzová medaile. Celkem šest cenných kovů ze zimních olympijských her v Soči věští pro českou reprezentaci slavný magazín Sports Illustrated. Naopak hokejisté pod vedením Aloise Hadamczika prý na stupních vítězů tentokrát neskončí.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Už v neděli by mohla rychlobruslařka Martina Sáblíková přidat ke sbírce z Vancouveru stříbro ze závodu na tři tisíce metrů. Sports Illustrated ve svém výčtu připomíná, že Sáblíková, která magazín věstí i zlato z pěti kilometrů, nemá v Česku profesionální dráhu, na níž by se mohla připravovat.

Zlatý otazník visí i nad Gabrielou Soukalovou. V individuálním závodu na 15 kilometrů by mohla skončit první, připomíná časopis s padesátiletou tradicí. A úspěch předpovídá i stříbrné smíšené štafetě v biatlonu.

Dosáhne Ledecká na stříbro?

Další, kdo by se mohl radovat, je snowboardistka Ester Ledecká, v paralelním slalomu druhá. Šárka Pančochová sice nepostoupila přímo do finále slopestylu, nakonec však vybojuje bronz, hlásí SI.com.

Naopak hokejová reprezentace prý na turnaji na medaili nedosáhne. Český výběr čeká v základní skupině Švédsko, Lotyšsko a Švýcarsko. Celkově by měla česká výprava skončit v Soči v počtu medailí na 13. místě. První bude Norsko, Rusko až páté.

Sázky? Češi jsou patrioti a vede je srdce

"Máme dvě železná pravidla: hokej a disciplíny, kde jsou Češi a mají šanci získat medaili. V sázení věříme Gabriele Soukalové a Martině Sáblíkové, že získají určitě medaili. Moc nevěříme hokejistům. Překvapilo nás, že jeden fanoušek vsadil 100 000 korun na to, že bude česká hokejová reprezentace první a miláčkem sportovních fanoušků je i Gabriela Soukalová - drtivá většina sázek na biatlon jde jen za ní. Každý třetí Čech, který si vsadil, věří, že získáme zlatou olympijskou medaili. Patriotismus je velmi silný, Češi sází srdcem," říká k sázkám Marek Herman, výkonný ředitel Asociace provozovatelů kurzových sázek.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma ekonomiky ČT24: Na jaké české sportovce sází Češi?
Zdroj
ČT sport, si.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články