Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Skikrosař Kraus: Spokojený budu jen s medailí

Praha – Skikrosař Tomáš Kraus vstupuje do olympijského dění v Soči až 20. února. Zatím pracuje na přípravě ve Francii, kde si užívá ideálních podmínek a klidu na práci. Se zkušenostmi z Vancouveru už tuší, do čeho jde, přesto nejede jen tak na výlet. Cíle má nejvyšší a na místní trať se těší.

Tomáš Kraus
zdroj: SLČR/Sport Invest Group

Kraus si vyzkoušel olympijskou atmosféru už v roce 2010 ve Vancouveru. "Pocity se liší. Před Vancouverem jsem byl jedním z favoritů. Myslel jsem na vítězství a všichni mě neustále bombardovali otázkami. Tentokrát takovou formu před olympiádou nemám, takže mám mnohem větší klid, což je pro mě daleko příjemnější."

Přestože si pochvaluje větší klid, rozhodně neslevuje z osobních ambicí. "Spokojený budu jenom s medailí," avizuje. "Ale po výsledcích, jaké jsem měl v letošní sezoně, když zajedu výbornou jízdu a nebudu mít medaili, tak budu taky v pohodě."

Tomáš Kraus o budoucnosti českého skikrosu

Tomáš Kraus"Pořád má pověst takového trochu raubířského sportu, což podle mě už dávno není pravda. Lidí, kteří se do toho hrnou, zase není tolik. Letos se do toho s velkou chutí pustila Andrea Zemanová, nakonec se kvalifikovala do Soči. Takových talentů máme hodně, myslím si, že česká nátura je pro skikros výborná."

Téměř čtyřicetiletý Kraus si přípravu na vrchol sezony pochvaluje. "My už jsme přes týden ve Francii, podmínky jsou ideální. S finální přípravou jsme moc spokojení, máme tu relativně klid, nikam nepřejíždíme, takže se věnujeme opravdu jen tomu, čemu chceme," oceňuje.

V Soči nejde do neznámého. "Trať znám velice dobře z minulého roku, doufám, že ji moc nepředělají. Byla opravdu krásná i přes špatné podmínky, které loni panovaly. Jestliže tam jsou letos podmínky příznivější, myslím si, že bude ještě lepší," říká Kraus.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články