Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Razým čtyři dny netrénoval, poranil si patu a achilovku

Soči – Čtyři poslední dny běžec na lyžích Aleš Razým jen ležel na posteli a odpočíval. Před prvním tréninkem na olympijských tratích v Soči totiž v pátek uklouzl a poranil si patu a Achillovu šlachu. Poprvé od příjezdu do Ruska se jel projet na lyžích a zjistil, že ho zranění stále bolí. Musí tak vzít zavděk jízdou na kole v posilovně, ale věří, že do prvního startu, sprintu jednotlivců, bude fit. "Uklouzl jsem na schodech, které ještě nebyly ošetřené. Vrazil jsem si nohu mezi schody a odnesla to pata a achilovka," řekl.

Martin Jakš
zdroj: Isifa/EPA

Zranění není samo o sobě vážné a bolestivé, ale zrovna v místě, kde ho tlačí v běžkařské botě. "Dneska jsem to byl poprvé vyzkoušet, protože se to docela uklidnilo a věřil jsem, že by s tím mohlo jít něco dělat," vysvětlil. Naražené a odřené místo ale při rychlejším pohybu cítil. "Kdybych neměl botu a stalo se mi to, tak mi asi upadne achilovka," řekl.

Razým věří, že jeho závodní program v Soči nebude ovlivněn. "Mám do prvního startu ještě týden," připomněl. "Teď to vypadá, že s tím budu moct lyžovat. Tři dny jsem byl na kole, ve středu bude volno, pak už to snad bude dobré natolik, že bych mohl trénovat bruslení. A jak s klasikou, to se uvidí," přemítal.

Na jeho formě se to prý neprojeví. "Spíš na technice, mohl jsem se trochu rozlyžovat a projet si tratě, abych je víc znal," litoval čtvrtý muž ze Světového poháru v Novém Městě na Moravě ve sprintu dvojic, který v Soči pojede s Martinem Jakšem. "Ale sprint jsem si dopoledne projel, což je asi tak nejtěžší trať, co tu je. Jinak ty tratě nejsou tak extrémní," zhodnotil. "Ale při závodě je každá trať těžká," pousmál se.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články