Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Do Soči pojede skikrosařka Zemanová, Pančochovou čeká také U-rampa

Praha - Andrea Zemanová je 86. členkou české olympijské výpravy. Skikrosařka se dočkala nominace do Soči na poslední chvíli díky přepočítání kvót po potvrzení účasti ze strany jednotlivých národních olympijských výborů. Snowboardistka Šárka Pančochová pojede nově vedle slopestylu i závod v U-rampě.

Skikrosařka Andrea Zemanová (druhá zprava)
zdroj: APA autor: Michael Gruber

Po posledním nominačním víkendu Mezinárodní lyžařská federace (FIS) v pondělí sečetla kvóty a z českého týmu tak vypadl Marek Skála v disciplíně slopestyle. Naopak výpravu běžců doplnila čtvrtá žena Klára Moravcová. Po další změně dostali jedno místo navíc akrobatičtí lyžaři, kterých tak bude šest včetně dříve nominované další skikrosařky Nikol Kučerové.

Na další české sportovce "pod čarou" se zatím nedostalo. Nominace stále ještě není konečná a může se do pátku změnit kvůli dalšímu přepočítávání. Skála se tak do nominace může ještě vrátit, dočkat se ještě mohou například Ester Ledecká v alpských disciplínách či běžec Dušan Kožíšek. To je ale už málo pravděpodobné.

Jednadvacetiletá Zemanová je dcerou Bohumíra Zemana, bývalého úspěšného sjezdaře, který reprezentoval na olympijských hrách 1976 v Innsbrucku a 1980 v Lake Placid.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články