Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Samková si v Soči věří "na bednu"

Praha – Až nečekaně vysoké medailové ambice ve snowboardingu si do Soči může dělat Česká republika. Mezi nejlepší letos vyletěly hned dvě mladičké závodnice. Ester Ledecká v paralelním slalomu a Eva Samková ve snowboardcrossu, obě dokázaly v letošním roce už vyhrát závody světového poháru a osmnáct dní před startem olympijských her pro ně začíná poslední fáze přípravy.

Eva Samková letos vyhrála dva závody světového poháru, Ester Ledecká se dočkala v sobotu premiérové výhry. Obě jsou také juniorskými mistryněmi světa. Ester Ledecká je ve světovém poháru druhá, Eva Samková drží ve svém seriálu třetí místo. "Světový pohár je pro mě nejcennější, protože ukazuje trvalou formu," říká Samková.

Samková se poslední dny připravovala v podmínkách české zimy bez sněhu – v posilovně a také videoanalýzou svých jízd. V pondělí odletěla na americký festival extrémních sportů X-Games, ale už myslí na Soči. "Kdybych byla na bedně, tak by to bylo skvělé. Není to nic nesplnitelného," věří si česká snowboardcrossařka.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články