Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Jedna medaile? Mám větší cíle, ale ty neříkám nahlas, přiznává Sáblíková

Collalbo (Itálie) – Z mistrovství Evropy ve víceboji Martina Sáblíková přivezla bronzovou medaili. Test před olympijskými hrami nedopadl špatně. Nejlepší česká rychlobruslařka věří, že její forma vyvrcholí v pravou chvíli.

"Myslím si, že forma půjde ještě o něco nahoru, protože jsme mistrovství Evropy jeli z plného tréninku," prohlásila Sáblíková, která se momentálně připravuje v italském Collalbu.

Na rozdíl od zimy v Česku, kde je sněhu nedostatek, v Itálii řeší rychlobruslaři na otevřené dráze opačný problém. "Jezdíme na ledě, i když nám to tady trochu komplikuje počasí, protože pořád sněží," uvedla dvojnásobná olympijská vítězka. "Děláme i suchou přípravu, jezdíme na kole, děláme speciální skoková cvičení, která nás posouvají díky odrazu dál," popsala Sáblíková.

Mezi její největší soupeřky na delších tratích budou bezesporu patřit Nizozemky. Vedle stálice Irene Wüstové, která ovládla s přehledem ME v Hamaru, se objevily i další hrozby pro českou rychlobruslařku – například dvaadvacetiletá Yvonne Nautaová, která na pěti kilometrech v Hamaru zaostala za Sáblíkovou jen o sekundu a v celkovém pořadí ME ji dokonce porazila.

Do Soči už koncem ledna

I proto mluví fenomenální česká závodnice před olympijskými hrami opatrně. "Vzhledem k tomu, že se objevují nové závodnice, které sahají na pódiová umístění, dala jsem si skromný cíl přivézt alespoň jednu medaili. Samozřejmě v hlavě mám větší cíle, ale ty neříkám nahlas," přiznala Sáblíková.

Trénovat bude v Itálii ještě do příštího pondělí. "Potom přijedeme na tři dny domů, kde budu fasovat oblečení a balit se na olympijské hry. 30. (ledna) bych měla už odlétat do Soči," uvedla.

Sáblíková na OH v Soči

Pokud jí to zdravotní stav dovolí, bude Sáblíková obhajovat cenné kovy na všech třech tratích. Už 9. února od 12:30 SEČ je na programu závod na 3 000 metrů, 16. února od 15:00 se pojede 1 500 metrů a 19. února v 19:30 se Sáblíková popere na své nejsilnější trati 5 000 metrů o obhajobu vancouverského zlata.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články