Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Na Hradě bude zveřejněna nominace na olympiádu v Soči

Praha - Večer bude v Rudolfově galerii na Pražském hradě za přítomnosti prezidenta České republiky Miloše Zemana zveřejněna nominace na olympijské hry v Soči. Netradiční plénum Českého olympijského výboru (ČOV) oznámí vedle jmen sportovců také seznam doprovodu. Přímý přenos sledujte od 19:10 na programu ČT sport a našem webu.

Sport
zdroj: ČT4

V nominaci bude necelých devět desítek sportovců, což je méně, než zástupci ČOV předpokládali, neboť počítali s účastí hráčů curlingu. Ti se však do Soči nedostali. Na minulých hrách ve Vancouveru měl český tým rekordních 93 sportovců a 95 členů doprovodu. Čísla, ale i konkrétní jména se ještě mohou změnit, neboť uzávěrka přihlášek je 19. ledna a poslední termín na změnu je 24. ledna.

Do té doby se sportovci mohou dodatečně do týmu dostat na základě výjimečného výkonu či splnění nominačních kritérií jednotlivých mezinárodních federací. Svaz lyžařů má aktuálně 36 jmen a nechybí v něm adeptky na medaili - snowboardistky Eva Samková, Šárka Pančochová i Ester Ledecká, stejně jako běžec na lyžích Lukáš Bauer. V týmu by mělo být deset biatlonistů včetně světové jedničky Gabriely Soukalové, mezi čtyřmi rychlobruslaři nebude chybět obhájkyně dvou zlatých medailí Martina Sáblíková.

Trenér hokejistů již dříve nominoval 25 reprezentantů, v týmu by měli být také tři krasobruslaři (dva muži a jedna žena), bobisté pojedou pravděpodobně čtyři a o místo v týmu ještě bude na závodech světového poháru například bojovat a svou formu potvrzovat skokan na lyžích Roman Koudelka. Letadlo s první částí výpravy odletí do Ruska 30. ledna. Vlajkonoškou při slavnostním zahájení bude sjezdařka Šárka Strachová.

Nominace se naopak nezúčastní legendární gymnastka Věra Čáslavská, která pozvání odmítla kvůli účasti Miloše Zemana. "Má svobodomyslná povaha mi nedovolí, abych navštívila současný Hrad, z jehož prostor je vysílána jen negativní energie," komentovala svou neúčast Čáslavská.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články