Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Extraliga na olympiádě: Do Soči se těší Jass i Gregorc

Praha – Pozornost hokejových fanoušků se před startem olympijských her logicky soustředí na české reprezentanty i ty hráče, kteří se do užšího výběru nevešli. Nicméně po tuzemských kluzištích se prohání i několik dalších reprezentantů, kteří se podívají na vrcholnou hokejovou akci. Byť v jiném dresu. Z prvoligové Jihlavy míří na olympiádu Slovinec Matic Podlipnik, jeho krajan Blaž Gregorc si pozvánku vybojoval v Pardubicích. Do Soči se podívá i lotyšský reprezentant a hráč Bílých Tygrů Koba Jass.

Útočník Liberce Koba Jass
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Jass si vysloužil nominaci na olympiádu, přestože se po přestupu do Liberce nedostává na led tak často, jako se mu to dařilo v dresu Rytířů. "Náš trenér Ted Nolan mě sledoval, už když jsem hrál za Kladno. V Liberci teď mám v týmu trochu jinou úlohu, v Kladně jsem hrál více. Tam se mi hrálo o něco lépe, ale v Liberci se ještě můžu předvést," doufá.

Lotyšsko se na velké akci s Českou republikou střetlo naposledy na MS v roce 2012. "Na ten zápas si dobře vzpomínám. Byl to první zápas turnaje, ve kterém jsem nastoupil. Bylo to dlouho 1:1, hráli jsme dobře. Ale poté naše obrana polevila a dostali jsme gól. Ale přesto jsme hráli dobrý zápas," vzpomíná třiadvacetiletý útočník.

Podle Jasse sice nepatří Lotyšsko mezi favority, přesto se ale prezentuje dobrým hokejem. "Myslím si, že málokdo doceňuje, co Lotyšsko už ve světovém hokeji dokázalo. Nehráli jsme špatné turnaje, v mužstvu je až rodinná atmosféra, která nám pomáhá. Doufám, že 14. února Českou republiku zase potrápíme," dodává Jass.


Na olympiádu se těší i Gregorc, který momentálně hraje za Pardubice. K Východočechům se dostal přes jinou světovou akci, Pardubice mu nabídly kontrakt přímo na mistrovství světa. A slovinský obránce si soutěž pochvaluje. "Je skvělé hrát českou extraligu, chytrý a technický hokej. Párkrát jsem hrál v první obraně, doufám, že v téhle řadě ještě dostanu pár šancí."

Slovinsku se na posledním mistrovství světa dařilo trápit soupeře, nakonec však jeho hokejisté nezvládli závěr turnaje a vypadli z elitní skupiny. Chuť si však mohou napravit v Soči. "Nepatříme k největším favoritům olympiády. Ale budeme hrát nejlépe, jak můžeme, abychom některou z velkých hokejových zemí, jako je Rusko nebo USA, překvapili," vytyčuje Gregorc turnajové cíle Slovinska.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokej den poté


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články