Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Soči bez Hertla. Reprezentační lékař Holibka jeho start vyloučil

Praha/San Jose (USA) – Tomáš Hertl na olympijský turnaj v Soči nepojede. To si myslí lékař české hokejové reprezentace Radomír Holibka. Podle jeho informací má devatenáctiletý útočník San Jose natažený zkřížený vaz a roztržený postranní vaz a na ledě bude chybět přibližně dva měsíce, tedy i v období olympiády v Soči. 

Tomáš Hertl
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Damon Tarver

Hertl se zranil při zápase v Los Angeles, kde jej fauloval domácí kapitán Dustin Brown. V příštím týdnu by se měl podrobit operaci. "Zatím uvažují o artroskopii, kdy by Tomášovi udělali takový výplach kolena. Ale jinak chtějí dát přednost konzervativní léčbě, kdy by se ten postranní vaz nešil. Čtrnáct dní by na koleno přišla fixace," řekl Holibka.

Odhadl, že Hertl bude moci hrát zhruba za šest týdnů. "Přeci jen při hokeji se třeba u mantinelu o tu nohu opíráte takovým způsobem, že se vytáčí, a musí tedy vydržet poměrně značný nápor," vysvětlil. 

Po operaci je podle Holibky největším problémem posílit ty svaly, které zajišťují stabilitu. "Což trvá třeba další měsíc. A to je to, proč já jsem skeptický k tomu, že by mohl být Hertlík ready pro olympiádu," doplnil. Navíc si myslí, že by vedení San Jose českého hráče na ZOH ani nepustilo. 

Hertl před zraněním prožíval v NHL vydařenou premiérovou sezonu. S 15 góly a deseti přihrávkami byl nejproduktivnějším nováčkem v lize. Sám hráč se k nynější situaci na přání klubu nevyjadřuje. 

Reprezentační kouč Alois Hadamczik hodlá složení týmu oznámit 6. ledna. Hokejový turnaj v Soči začne 12. února. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články