Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

ČOV nakoupil lístky do Soči – nejvíc v historii

Praha – Jen něco málo přes rok zbývá do startu zimních olympijských her v ruském Soči, podle sportovního ředitele Českého olympijského výboru Martina Doktora, který je právě v Rusku na inspekci, ale připomínají olympijská sportoviště stále jedno velké staveniště. Předseda ČOV Jiří Kejval přesto doufá, že se v Soči představí co nejvíce českých sportovců i fanoušků. Výbor už také nakoupil 8 000 lístků pro české diváky, nejvíc v hitorii zimních her.

"Je to tady samé staveniště," hlásil ze Soči Doktor. "Kdybych nebyl v Rusku, tak bych nevěřil, že to stihnou," usmíval se. Na vlastní oči viděl o víkendu Světový pohár sdruženářů i běžců, které Soši hostilo. "Některá sportoviště jsou v provozuschopném stavu, dodělává se všechno kolem, hlavně silnice od moře do hor," popisoval. "Padlo tady mnoho otázek, na většinu z nich ale zazněla stejná odpověď - pracujeme na tom a dáme vám vědět," uvedl.

Nominovat by se mohlo nejvíc českých kolektivů v historii

Na olympijské hry v Soči by podle vedení ČOV mohlo jet 100 až 110 českých sportovců a poprvé v historii by mohl mít český tým na olympijských hrách čtyři kolektivy. Jistotu startu na olympiádě v Rusku sice mají nyní pouze hokejisté, nominaci si však mohou vybojovat i hokejistky a oba týmy curlingu, což by se stalo rovněž prvně. "Výsledky letošní zimní sezony mě opravňují k optimismu. Ale víte, jaký je sport, za rok může být všechno jinak," řekl šéf ČOV Jiří Kejval. 

Jiří Kejval, předseda ČOV: Máme asi 3 000 lístků na hokej. Tentokrát nejen na mužský, ale koupili jsme i na ženský. Potom máme hodně lístků na rychlobruslení, máme hodně lístků na lyžování – ať už alpské, nebo skoky na lyžích, skikros a tak dále. Tam kde by se mohlo dařit našim sportovcům, tam jsme kupovali nejvíce lístků.

Vedení ČOV objednalo pro české fanoušky kolem 8 000 vstupenek, což je také nejvíc v historii zimních her. Ceny jsou však vysoké, nikoli kvůli cenám lístků, ale hlavně vinou drahých letenek a ubytování. "Přitom to není o moc dál než Londýn," zmínil Kejval letní olympiádu. Létá se však přes Moskvu nebo Ankaru. "Proto uvažujeme, že poletíme zase speciálem," řekl Kejval.

Je nám líto, video expirovalo.
ČOV nakoupil lístky do Soči

Balíčky na několikadenní pobyt v Soči od cestovních kanceláří stojí od 37 000 do 85 000 korun. "Věřím, že si fanoušci našetří a přijedou, případně se spokojí s ne tak kvalitním, a tudíž levnějším ubytováním," věřil Kejval.

I proto má vedení ČOV v plánu pojmout úspěšný Český dům z Londýna trochu jinak. Společně se zázemím pro fanoušky, sportovce a hosty v Soči by měl být Český dům také v Praze, který by fungoval interaktivně ve spolupráci s domem v Rusku. "Zatím hledáme nejvhodnější lokality," řekl Kejval.

Škoda jede

Česká republika už zaznamenala první úspěch i na sportovním marketinkovém poli her, neboť vozy Škoda budou nejen partnerem ČOV, ale i jedním z oficiálních dopravců her. Mladoboleslavská automobilka dodá do Ruska kolem pěti set aut.

Na hrách v Soči, které se budou konat od 7. do 23. února 2014, budou rozděleny medaile ze sedmi sportů a 98 disciplín.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články