Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Zdráhalová: Vůbec jsem nečekala, že bych mohla končit takhle vysoko

Na olympijských hrách v Pchjongčchangu patřila Nikola Zdráhalová mezi české sportovce s nejvíce starty. Jednadvacetiletá rychlobruslařka se při svém debutu pod pěti kruhy představila hned ve čtyřech disciplínách a na závěr zaznamenala nejlepší výsledek - v závodu s hromadným startem skončila osmá. 

Nikola Zdráhalová
zdroj: REUTERS autor: Damir Sagolj

"Musím se přiznat, že jsem jela do Koreje s tím, že nechci končit poslední," řekla Zdráhalová. "Jsem proto samozřejmě spokojená. Vůbec jsem nečekala, že bych mohla končit takhle vysoko," dodala.

Jednadvacetiletá tréninková parťačka Martiny Sáblíkové obsadila i jedenácté místo v závodu na 1500 metrů, patnácté na 3000 metrů a byla devatenáctá na kilometru.

"Co se týče umístění, jsem hodně spokojená s masákem. Ale nejvíc mě potěšil kilák, protože zajetý čas je na nízko položené dráze úplně super," poukázala na výkon 1:16,43 minuty.

Paradoxně ji tak potěšilo klání, v němž dosáhla nejhoršího výsledku. "Na olympiádu se nedostane každý, a když tu pak zajedete dobře, je to důležité do dalších sezon," konstatovala Zdráhalová.

Rodačka z Dvora Králové nad Labem doufá, že bude ze zkušeností z Pchjongčchangu v dalších letech čerpat. Za čtyři roky by měla patřit v Pekingu mezi medailové aspirantky. Kouč Petr Novák věří, že hned na několika tratích. 

"Nevím, jestli můžu říkat, že jsem naděje pro Peking. Tomu ještě nevěřím. Uvidíme, jak to bude pokračovat dál," uvedla Zdráhalová opatrně.

Letos ji čeká ještě mistrovství světa ve víceboji a poté zřejmě i finále Světového poháru. "Musím ale počkat, jestli se do něj dostanu. Sezonu co sezonu počet startujících zkrouhávají, takže pořádně nevíte, kdo jede a kdo ne," zakončila Zdráhalová. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články