Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Kolář: Jsme sebevědomí. Máme dobrý tým a skvělou partu

Vytyčený cíl splnili, přímý postup do čtvrtfinále si čeští reprezentanti zajistili po vítězství nad Švýcarskem 4:1. Příštího soupeře určí osmifinále USA – Slovensko, ale Češi budoucího protivníka neřeší. Obránce Jan Kolář, který se podílel na vítězném gólu Dominika Kubalíka, uvedl, že svěřenci trenéra Josefa Jandače musí porazit kohokoliv.

Utkání Česko - Švýcarsko
zdroj: Reuters autor: BRIAN SNYDER

"Je to tak nějak jedno. Sledujeme tady spíš ostatní sporty, co bude, to bude. Jestli chceme uspět, nesmíme se dívat doleva ani doprava, ale hrnout všechno před sebou a porazit kohokoliv," pousmál se Kolář. Když se následně dozvěděl dvojici, ze které vyjde český soupeř, lakonicky dodal: "No tak porazíme buď Ameriku, nebo Slovensko."

Sebevědomí českým reprezentantům v Koreji nechybí. "Jsme sebevědomí. To musíme být, máme tady dobrý tým, skvělou partu. Všechny tři zápasy jsme zlomili dravostí, soudržností a bojovností. To by mohl být plus do vyřazovacích bojů," uvedl jedenatřicetiletý bek Chabarovsku.

Dalšího soupeře neřešil ani Červenka, který se na výhře nad Švýcarskem podílel gólem. "Vůbec nevím, jak to je. V osmifinále by nebyl lehký soupeř, natož ve čtvrtfinále. Musíme se dobře připravit. Myslím si, že jsme odehráli super třetí třetinu. Doufám, že bylo vidět, že to chceme urvat. A zápas vyhrát. Věděli jsme, jaký má zápas význam a cenu. Už jsme to vzali jako osmifinále," řekl Červenka.

Dvaatřicetiletý mistr světa z roku 2010 má na kontě sedm startů na světových šampionátech a dvou olympiádách, dobře si tak uvědomuje, že ve vyřazovací části se předešlé výsledky mažou. "Víte, jak to je. Teď nás teprve čeká to nejdůležitější. Takže ano, dosavadní výsledky jsou povzbuzení, ale teď nás čeká zápas, který rozhodne, zda se bude hrát o medaile, nebo ne," podotkl Červenka. "Všichni si to uvědomují. Není potřeba být nervózní, ale je třeba se na to dobře nachystat. Věřím, že můžeme jít dál," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články