Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V severoamerickém souboji se radovaly Kanaďanky, ve čtvrtfinále dojde na severský souboj

V prestižním souboji skupiny A se utkaly hokejistky Kanady a Spojených států. V duelu o první místo nakonec zvítězily Kanaďanky 2:1. Američanky měly za stavu 0:2 k dispozici trestné střílení, ale Lamoureuxová-Davidsonová nevyzrála na brankářku Lacasseovou. Oba výběry měly už před zápasem jistý postup do semifinále. Čtvrtfinálové dvojice tvoří Švédky s Finkami a Švýcarky s Ruskami.

Utkání USA - Kanada
zdroj: Reuters autor: GRIGORY DUKOR

Odveta za poslední finále mistrovství světa Kanaďankám vyšla. Hokejistky s javorovým listem na dresu oplatily Američankám porážku 2:3, když se tentokrát radovaly na olympijském turnaji po výsledku 2:1.

Skóre zápasu otevřela Agostaová na začátku druhé třetiny a vedení navýšila Nurseová ve 35. minutě. O minutu později mohla snížit z amerického pohledu Lamoureuxová-Davidsonová, ale trestné střílení neproměnila. V závěrečné části se sice prosadila její spoluhráčka Coyneová, ale to bylo ze strany Američanek vše.

Finky si pojistily třetí místo ve skupině po výhře 5:1 nad Ruskami a řekly si tak o čtvrtfinálového soupeře ze Skandinávie. Hokejistky Suomi si vypracovaly rozhodující náskok v prvních dvou částech zápasu, když po čtyřiceti minutách vedly 3:0. Po snížení Šochinové se navíc prosadily ještě Tuominenová a Nieminenová. Olympijské sportovkyně z Ruska tak narazí na Švýcarky.

Hokej - ženy:

Kanada - USA 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) Branky: 28. Agostaová, 35. Nurseová - 41. Coyneová.

Finsko - OSR 5:1 (1:0, 2:0, 2:1) Branky: 18. a 21. Karvinenová, 40. Valilaová, 53. Tuominenová, 56. Nieminenová - 45. Šochinová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články