Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

SOUHRN 5. DNE: Erbanová sedmá, hokejisté Slovenska srazili ruský celek

Hokejoví fanoušci se konečně dočkali. Začal turnaj, který postrádá hvězdy z NHL, a výsledky naznačily, že se tím rozdíly stírají. Ruská mašina, startující pod olympijskou vlajkou, se zavařila hned v prvním utkání se Slováky 2:3 a Američanům nestačilo proti Slovincům ani vedení 2:0 a padli v prodloužení 3:2. Česká výprava byla nejvíc vidět na rychlobruslařském oválu, kde zajela Karolína Erbanová sedmý čas na kilometru. Olympijské vysílání sledujte na webu olympiada2018.ceskatelevize.cz.

Karolína Erbanová
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Rychlobruslení – kilometr žen: Erbanová skončila sedmá

Rychlobruslařka Erbanová při svém prvním startu v Pchjongčchangu získala sedmé místo na 1000 metrů. Ze začátku to vypadalo ještě lépe, protže předvedla vůbec nejrychlejší start a čas na medili měla ještě v polovině závodu, nakonec ji od bronzu dělilo 0,97 sekundy. Hlavní start českou naději ale teprve čeká v sobotu na poloviční trati.

"Je to můj nejrychlejší kilák v sezoně. Odjela jsem si to, co jsem chtěla. Prvních 800 metrů jsem jela dobře a s prvním kolem i rozběhem jsem moc spokojená. V poslední zatáčce mi ale došlo," konstatovala Erbanová.  

Nizozemskou vládu nad rychlobruslařským oválem v Koreji potvrdila Jorien ter Morsová už pátým zlatem. Časem 1:13,56 navíc vytvořila olympijský rekord a může se v klidu soustředit na svůj cíl získat jako první žena medaili i v shorttracku. Druhá česká rychlobruslařka na startu Nikola Zdráhalová obsadila 19. příčku. 

Hokej: Rusové i Američani narazili

Překvapivými výsledky odstartoval turnaj hokejistů, na němž poprvé po 24 letech nestartují hráči z NHL. Slováci zaskočili favorizovaný tým olympijských sportovců z Ruska, které navzdory dvěma inkasovaným brankám v prvních pěti minutách nakonec porazili 3:2. Stejným výsledkem, ale v prodloužení, zdolali Slovinci výběr USA. 

Sdruženáři: Češi až ve třetí desítce

Sdruženářský titul na středním můstku obhájil Němec Eric Frenzel. Nejlepší z českých reprezentantů Miroslav Dvořák obsadil 21. místo. Tomáš Portyk, jehož výkon ve skoku poznamenal vítr, skončil na 24. a Ondřej Pažout na 34. pozici. Lukáš Daněk byl už po skoku kvůli délce lyží diskvalifikován.  

Saně dvojic: Bratři Brožové jako v Soči

Zlato ze Soči zopakovali i němečtí sáňkaři Tobias Wendl a Tobias Arlt. Češi Lukáš a Antonín Brožové obsadili v závodu dvojic 13. místo a také zopakovali výsledek z předchozí olympiády. Matěj Kvíčala s Jaromírem Kuderou skončili osmnáctí.  

Krasobruslení  sportovní dvojice: Dušková s Bidařem postupují

Sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař jsou po krátkém programu patnáctí a postoupili do volných jízd. Ve svém úvodním představení na Hrách v Koreji získali 63,25 bodu. Do čtvrtečních volných jízd postoupilo 16 nejlepších z 22 startujících párů. Z nejvýhodnější pozice do nich půjdou mistři světa Suej Wen-ťin a Chan Cchung z Číny.

Snowboarding – U-rampa: Do třetice White

Už třetí olympijský titul v U-rampě vybojoval americký snowboardista Shaun White. Jednatřicetiletá hvězda porazila v dramatickém finále poslední jízdou soutěže Japonce Ajuma Hirana o 2,5 bodu a navázala na triumfy z Turína a Vancouveru.  

Je nám líto, video expirovalo.
Kalemba: Snowboardista White je ohromný sympaťák

Vítr odfoukl závod slalomářek i biatlonistek

Z původně plánovaných šesti sad medailí se nakonec ve středu rozdávaly jen čtyři. Silný vítr, který trápí pořadatele od začátku Her, neumožnil start slalomu žen, jenž byl přeložen na pátek. Ze čtyř naplánovaných závodů v alpském lyžování se podařilo uskutečnit zatím jen úterní kombinaci mužů. A na čtvrtek "odfoukl" i vytrvalostní závod biatlonistek.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články