Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Davidsonová zlomila odpor ruských hokejistek dvěma góly během šesti vteřin

Favoritky olympijského hokejového turnaje žen potvrzují svou roli. Zámořským celkům se ve skupině marně snažily komplikovat cestu dál Finky. Ty v prvním zápase dlouho trápily Američanky, které je definitivně zlomily až gólem do prázdné branky na 3:1. Kanaďanky si na ně už daly větší pozor a porazily je v klidu 4:1. Američanky zase pěti góly podržely ruský výběr u dna tabulky.

Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová
zdroj: Reuters autor: Grigory Dukor

Kanadské hokejistky si připsaly druhou výhru. Finkám, nad nimiž vedly po druhé třetině už 4:0, daly jen o gól méně, než v úvodním utkání nastřílely ruskému celku, a s plným počtem bodů vedou tabulku skupiny lepším skóre před týmem USA. 

Ten měl sice velkou převahu, ale s celkem startujícím v Koreji kvůli dopingovým problémům v ruském sportu pod olympijskou vlajkou (olympijští sportovci Ruska) se dlouho nemohl prosadit. V polovině zápasu ale Rusky ve 32. minutě sestřelila dvěma góly během šesti vteřin Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová, dala na 3:0 a bylo hotovo. Američanky nakonec zvítězily jasně 5:0.

Skupina A:

Kanada - Finsko 4:1 (2:0, 2:0, 0:1) Branky: 1. Agostaová, 18. Poulinová, 29. Daoustová, 39. Saulnierová - 48. Väliläová.

USA - OSR 5:0 (1:0, 3:0, 1:0) Branky: 32. a 32. Lamoureuxová-Davidsonová, 9. Bellamyová, 35. Marvinová, 59. Brandtová)

Pořadí: Kanada 6 (9:1) 6, 2. USA (8:1)) 6, 3. Finsko (2:7) 0, 4. OSR (0:10) 0.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články