Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Nejdřív lyže. Ledecká se těší na start jako vždycky

Pět dnů je Ester Ledecká v dějišti olympijských her v Pchjongčchangu. Má za sebou tři tréninky na lyžích a v pondělí se spustí mezi branky obřího slalomu. Nálada dobrá, očekávání velké. Těší se jako na každý start.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

Dvaadvacetiletá Ledecká je jednou z největších českých medailových nadějí. Nikoli na lyžích, ale na snowboardu, v kterém dominuje paralelnímu obřímu slalomu. V této sezoně v něm ve Světovém poháru vyhrála pět ze šesti závodů.

"Sníh je bílý a studený. Tréninky mám za sebou tři. A jak mi to šlo? To je spíš otázka na Banyho," připomněla sjezdařského kouče Tomáše Banka.

Na olympiádě by měla na lyžích absolvovat pondělní obří slalom a v sobotu 17. února super-G. Pak si vezme prkno a začne s přípravou na soutěž snowboardistek - kvalifikace se uskuteční 22. února a závod netradičně až o dva dny později. Před prvním závodem se cítí standardně. "Asi jako před každým startem, hrozně se těším," ujistila dvojnásobná vítězka SP snowboardistek v paralelních disciplínách.

Páteční zapálení olympijského ohně v olympijské vesnici nesledovala. "Nechala jsem se zavolat, jenom když nastupoval americký tým, protože jsem chtěla vidět Mikea," připomněla svého tréninkového partnera ze SG Pro Teamu. "Jinak jsem se nedívala," dodala ke slavnostnímu ceremoniálu.

Soustředí se na sebe

Řada českých sportovců, třeba rychlobruslařka Martina Sáblíková, už absolvovala v olympijských vesnicích brzký budíček a dopingové testy. "S těmi ještě zkušenost zaplaťpánbůh nemám, ale dřív nebo později to přijde. Tak snad to nebude někdy hrozně brzo ráno nebo hodně pozdě večer, kdy bych spala," řekla.

Podívat se na jiný sport se nechystá. Za prvé má náročný program a za druhé ji to ani neláká. "Jsem spíš z těch lidí, kteří radši sportují, než aby se dívali. Takže půjdu spíš sportovat," řekla Ledecká, která bude jako první v historii závodit na olympijských hrách na lyžích i na snowboardu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články