Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Týmovou soutěž krasobruslařů rozjeli nejlépe Kanaďané, Rusům zkomplikoval obhajobu Koljada

Do týmové soutěže v krasobruslení na olympijských hrách v Pchjongčchangu vstoupili nejlépe Kanaďané. Za třetí a druhé místo v krátkých programech mužů a sportovních dvojic získali 17 bodů a vedou s tříbodovým náskokem před Američany. Třetí jsou se 13 body Japonci. Shodný bodový zisk jako Japonci mají kvůli selhání Michaila Koljady po první čtvrtině závodu favorizovaní Rusové, kteří jako výběr olympijských sportovců z Ruska obhajují zlato ze Soči.

Kanaďané Meagan Duhamelová a Eric Radford
zdroj: Reuters autor: Lucy Nicholson

Kanadští reprezentanti, kteří byli při premiéře týmové soutěže v Soči stříbrní, skončili v obou krátkých programech na stupních vítězů.

Dvojnásobní mistři světa Meagan Duhamelová a Eric Radford byli druzí mezi sportovními dvojicemi a trojnásobný světový šampion Patrick Chan navzdory dvěma pádům obsadil třetí místo mezi muži.

Američany o lepší průběžnou pozici připravil pokažený krátký program jednoho z favoritů individuální soutěže Nathana Chena, který skončil čtvrtý. Tutéž příčku obsadila sportovní dvojice Alexa Scimecaová-Knierimová, Chris Knierim.

Krátké programy vyhráli úřadující vicemistr světa Šoma Uno z Japonska a evropští šampioni Jevgenija Tarasovová a Vladimir Morozov z Ruska.

Týmu nezávislých ruských sportovců zkomplikoval situaci Michail Koljada, který v krátkém programu skončil až osmý.

Z deseti startujících týmů postoupí pět do volných jízd. Týmová soutěž bude pokračovat v neděli.

Výsledky soutěže družstev v krasobruslení:

Muži - krátký program: 1. Uno (Jap.) 103,25, 2. Bychenko (Izr.) 88,49, 3. Chan (Kan.) 81,66.

Sportovní dvojice - krátký program: 1. Tarasovová, Morozov (Rus.) 80,92, 2. Duhamelová, Radford (Kan.) 76,57, 3. Savchenková, Massot (Něm.) 75,36.

Průběžné pořadí: 1. Kanada 17, 2. USA 14, 3. Japonsko 13.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články