Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Za Ledeckou při odletu mluvil trenér Bank: Už teď se soustředí

Je první, kdo má na zimních hrách závodit na snowboardu i na lyžích, a hlavně je zdravá. Ester Ledecká, největší favoritka paralelního obřího slalomu na snowboardu, překonala virózu a místo sjezdařských závodů SP v Ga-Pa se o víkendu připravovala na suchu v Praze. Už je myšlenkami v Koreji, a tak ji při odletu před novináři na letišti zastupoval trenér Tomáš Bank.

Sport
zdroj: ČT4

Právě její lyžařský trenér Bank přiznal, že dělal všechno pro to, aby měla formu na snowboardu, kde je favoritkou číslo jedna. „Sice jsem toho dociloval na lyžích, ale doufám, že to zvládne. Jednoduché to není," popisoval Bank novinářům situaci před odletem.  

Sama Ledecká se v chřipkové sezoně vyhnula shonu v letištní hale a nechala se odbavit individuálně. Také proto, že už se soustředí na olympijský závod. "Myslím, že se těší, ale je tam cítit, že se blíží důležitý závod. A právě proto tady teď třeba není a snaží se být v klidu a už teď se soustředit na těch 14 dní, co tam absolvuje," vysvětloval Bank.  

Slovo olympiáda je v týmu stále zakázané, ale o "závodu v Koreji" se mluví. "Olympiáda se stejně řeší. Já bych spíš uvítal, kdyby se neřešila," řekl trenér. Po příletu do dějiště Her Ledeckou čeká na rozjezd v pondělí 12. února obří slalom. "V podstatě tam si nějaké velké ambice neděláme. Taky jsme ho skoro vůbec netrénovali. Je to spíš, aby se rozkoukala, aby nasála tu atmosféru," řekl Bank.  

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká i Samková odletěly na ZOH v Koreji

Důležitější bude pro jeho svěřenkyni na lyžích super-G, které se pojede v sobotu 17. února. Tam by ji Bank rád viděl do patnáctky. Následovat bude stěhování a přechod na prkno. Snowboardistky pojedou obří slalom 24. února. "Nejdůležitější je, aby byla zdravá a nebyla unavená. O to se budeme všichni snažit," řekl Bank.  

Obě disciplíny se sice částečně doplňují, ale některé pohybové stereotypy musí Ledecká při přechodech mezi nimi měnit. "Ona potřebuje přesně dva dny, aby se předělala, a pak je v pohodě," podotkl kouč.  

Ledecká podle něj neuvažuje o možné roli vlajkonošky české výpravy. Není ani jisté, jestli se slavnostního zahájení v mrazivém Pchjongčchangu zúčastní. "Neprobírali jsme to, ale pokud byste se mě zeptali, jestli já bych ji poslal na zahájení, tak bych ji určitě neposlal," řekl Bank, který jede na pátou olympiádu a ještě nikdy na zahájení nebyl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články