Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Biatlonistka Zvařičová se dočkala, na olympiádu odletěla jako náhradnice

Česká olympijská výprava v Koreji se postupně rozrůstá. Dalších patnáct reprezentantů včetně běžců na lyžích Martina Jakše a Petry Novákové odletělo ve čtvrtek do Pchjongčchangu. Z Prahy do Soulu poletí přes deset a půl hodiny a pak je čeká přesun do dějiště Her.

Veronika Zvařičová
zdroj: biathlonworld.com

V letadle jsou spolu s Jakšem a Novákovou další běžci Petr Knop, Aleš Razým, Miroslav Rypl, Kateřina Beroušková a Karolína Grohová, šest sáňkařů, skokan na lyžích Čestmír Kožíšek a biatlonistka Veronika Zvařičová.  

"Jedu udělat co nejlepší výsledek, abych byl spokojený sám se sebou a snad uspokojil i lidi, kteří ode mne něco očekávají," řekl před cestou na své třetí Hry sáňkař Ondřej Hyman, který byl pětadvacátý na předešlých ZOH ve Vancouveru i v Soči. "Ve Vancouveru jsem byl hodně nervózní. Teď už je nervozita menší a těším se," dodal.

Po osmi letech jede na olympiádu Zvařičová. "Přijde mi to, jako by to bylo poprvé. Nevěděla jsem, co mám sbalit," smála se na letišti. V Pchjongčchangu bude v roli náhradnice. "Doufám, že holky budou zdravé, ale kdyby se něco zvrtlo, musím být připravená je nahradit," řekla devětadvacetiletá biatlonistka.  

Je nám líto, video expirovalo.
Další olympionici odletěli do Koreje

Startovala už ve sprintu na Hrách ve Vancouveru 2010. Na jaře 2013 ji ale při tréninku srazilo auto a z vážných zranění a zlomenin se dlouho zotavovala. Jejím cílem bylo ještě jednou jet na olympiádu. "Dozvěděla jsem se to na závodech a vůbec jsem tomu nevěřila. Pecka to ale bude až na místě. Nevím, jestli nebudu třeba brečet," uvedla Zvařičová, která před sezonou tvrdila, že po zimě ukončí kariéru. Biatlonisté v čele s Veronikou Vítkovou a Ondřejem Moravcem přiletí do dějiště Her o víkendu z Kazachstánu, kde absolvovali závěrečnou přípravu.  

Z Česka poletí v neděli snowboardisté Šárka Pančochová a Petr Horák. V pondělí vyrazí velká část výpravy včetně snowboardových medailových nadějí Ester Ledecké a Evy Samkové. S nimi budou v letadle například sjezdaři s Janem Hudcem, bobisté, běžkařka Barbora Havlíčková, krasobruslaři či kvarteto skokanů na lyžích.

Na dvě části, 6. a 7. února, odletí do Koreje hokejisté. Výběr trenéra Josefa Jandače ale zprvu zakotví v Soulu, kde bude trénovat a před začátkem olympijského turnaje ještě odehraje přípravný zápas s Finskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články