Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Čeští biatlonisté v národních barvách. Na olympiádě nastoupí v nových kombinézách

S novým designem kombinéz se představí česká biatlonová reprezentace na únorových olympijských hrách v Pchjongčchangu. Výchozí barvou bude bílá, jako na minulých Hrách v Soči. Doplňovat ji budou odstíny modré a červené, dohromady dají národní barvy, tedy tak, jak to biatlonisté chtěli.

Kombinéza českých biatlonistů pro olympiádu 2018
zdroj: Český biatlon

Autoři kombinéz měli podle svých slov o základním designu jasno poměrně brzy. "Jedná se o ledové struktury, které mají jednak přímou vazbu na zimní charakter biatlonu, a také je vnímáme jako moderní prvek," řekl Oldřich Sova ze společnosti Atex. 

Ten podotýká, že výchozí bílá barva je citlivá na ušpinění. "Myslíme si, že k olympiádě bílá patří, je to vlastně i barva, která doprovází v základu celý český olympijský tým. Navíc olympiáda je krátkodobou soutěží, což možnost ušpinění snižuje," upřesnil Sova.

Teoreticky je možné, že by se v podobných kombinézách mohli čeští reprezentanti objevit i od začátku nadcházejícího Světového poháru. Variant je více, bílá barva by nicméně nezůstala základní. "V tuhle chvíli je to otevřená otázka," prohlásil Sova.

Nejen o výhledech biatlonistů na OH v Koreji je i nový Biatlon fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, Český biatlon

Hlavní zprávy

Nejčtenější články