Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ledecká v paralelním slalomu v Bad Gasteinu nestartovala, vyhrála Hofmeisterová

Bez lídryně celkového pořadí Světového poháru ve snowboardingu se musel obejít závod v rakouském Bad Gasteinu – Ester Ledecká totiž absolvuje Světový pohár ve sjezdovém lyžování v rakouském Bad Kleinkirchheimu, kde absolvuje superobří slalom a sjezd. Při neúčasti Ledecké ovládla paralelní slalom v Bad Gasteinu Němka Ramona Theresia Hofmeisterová, která poprvé v kariéře vyhrála závod SP.

Theresia Hofmeisterová
zdroj: Reuters autor: Albert Gea

Průběžné pořadí Světového poháru vede nadále česká reprezentantka, která ovládla všechny tři obří slalomy v sezoně a v jediném předchozím slalomu v Cortině d'Ampezzo v prosinci byla devátá.

V Bad Gasteinu Ledecká chybí, protože se rozhodla tento týden startovat v jiném rakouském středisku Bad Kleinkirchheimu ve Světovém poháru ve sjezdovém lyžování. O víkendu absolvuje superobří slalom a sjezd. Dvaadvacetiletá univerzálka zkusí navázat na dosavadní výborné výsledky, mezi kterými ční sedmé místo ve sjezdu v Lake Louise ze začátku prosince.

Závod mužů v Bad Gasteinu přinesl premiérové vítězství ve Světovém poháru snowbordistů Rusovi Dmitriji Loginovovi, který v únoru oslaví 18. narozeniny. Ve finále porazil krajana Andreje Soboleva.

Je nám líto, video expirovalo.
V tréninku v Bad Kleinkirchheimu byla nejrychlejší Agerová, Ledecká skončila pátá

Výsledky SP ve snowboardingu v Bad Gasteinu - paralelní slalom

Muži: 1. Loginov, 2. Sobolev (oba Rus.), 3. Bormolini (It.), ...59. V. Brůžek (ČR).
Průběžné pořadí slalomu (po 2 závodech): 1. Loginov 1600, 2. Fischnaller (It.) 1200, 3. Sobolev 1090.
Průběžné pořadí SP (po 5 závodech): 1. Galmarini (Švýc.) 3020, 2. Fischnaller 2710, 3. Sobolev 2690, ...70. V. Brůžek 25.

Ženy: 1. Hofmeisterová (Něm.), 2. Tudegeševová (Rus.), 3. Dekkerová (Niz.).
Průběžné pořadí slalomu (po 2 závodech): 1. Schöffmannová (Rak.) 1260, 2. Tudegeševová 1250, 3. Sobolevová (Rus.) 1100, ...16. Ledecká (ČR) 290.
Průběžné pořadí SP (po 5 závodech): 1. Ledecká 3290, 2. Tudegeševová 2460, 3. Hofmeisterová 2420. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články