Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Ledecká získala velký křišťálový glóbus, stačilo jí sedmé místo ve Winterbergu

Winterberg - Snowboardistka Ester Ledecká dosáhla poprvé v kariéře na velký křišťálový glóbus. Trofej získala za celkový triumf ve Světovém poháru v paralelních závodech. V závěrečném závodu seriálu, paralelním slalomu v německém Winterbergu, skončila sedmá.

Před týdnem dvacetiletá česká závodnice vybojovala malý glóbus za paralelní obří slalom a dnes se mohla z další trofeje radovat už po kvalifikaci. V ní zajela sedmý čas a již před vyřazovací částí získala nedostižní náskok před druhou Ruskou Jekatěrinou Tuděgeševovou, na kterou měla po předchozích šesti závodech k dobru 930 bodů.

"Holky v kvalifikaci padaly, tak jsem to podržela a jela jsem na jistotu. Je to skvělé, samozřejmě z toho mám obrovskou radost, protože to je výsledek za celou sezonu," uvedla Ledecká. "Hrozně jsem si přála, abych jednou tenhle velký globus vyhrála a nečekala jsem, že se to stane hned čtvrtou sezonu, co jezdím svěťáky," radovala se. "I když jsem se poslední dva roky k tomu blížila, tak mám radost, že to dopadlo. Užila jsem si to tady."

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká získala křišťálový glóbus za prvenství v paralelním slalomu

Právě s Tuděgeševovou se Ledecká utkala v osmifinálové jízdě a porazila ji o téměř dvě sekundy. Ve čtvrtfinále česká obojživelnice, která nedávno úspěšně vstoupila i do Světového poháru ve sjezdovém lyžování, vypadla s Rakušankou Inou Meschikovou. Ta nakonec došla až do finále, v němž prohrála s Ruskou Aljonou Zavarzinovou.

S Meschikovou měla Ledecká na setinu stejný čas, ale Rakušanka postoupila díky tomu, že byla lepší v kvalifikaci. "Podle starších pravidel by postoupila závodnice, která si nemohla vybírat trať, což jsem byla já, ale letos to změnili. Ale nevadí, dala jsem si dobrej dárek," upozornila na blížící se 21. narozeniny, které oslaví 23. března.

V hodnocení paralelního slalomu, v němž je úřadující mistryní světa, Ledecká neudržela třetí příčku a po druhém nejhorším výsledku sezony klesla na páté místo. V právě skončeném ročníku Světového poháru vyhrála všechny tři paralelní obří slalomy a skončila třetí v lednovém slalomu v Moskvě.

Výsledky SP ve snowboardingu ve Winterbergu - paralelní slalom:

Muži: 1. Coratti, 2. Fischnaller (oba It.), 3. Marguč (Slovin.).
Konečné pořadí slalomu (po 4 závodech): 1. Fischnaller 2860, 2. Felicetti (It.) 2050, 3. Jankov (Bul.) 1890.
Konečné pořadí SP (po 7 závodech): 1. Jankov 4050, 2. Fischnaller 3620, 3. Sobolev (Rus.) 3046.

Ženy: 1. Zavarzinová (Rus.), 2. Meschiková (Rak.), 3. Hofmeisterová (Něm.), ...7. Ledecká.
Konečné pořadí slalomu (po 4 závodech): 1. Kummerová (Švýc.) 2770, 2. Tuděgeševová (Rus.) 2020, 3. Meschiková 1870, ...5. Ledecká 1750.
Konečné pořadí SP (po 7 závodech): 1. Ledecká 4750, 2. Tuděgeševová 3720, 3. Kummerová 3530.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články