Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Nejsem stroj, říká Ledecká. S pátým místem je spokojená

Lachtal (Rakousko) - Naposledy jela snowboardistka Ester Ledecká obří paralelní slalom loni na olympijských hrách v Soči, kde ji ale výrazně omezovala bolavá záda. V závodu na mistrovství světa v rakouském Lachtalu tak měla letos první porovnání se světovou špičkou v této disciplíně. I proto čerstvá mistryně světa ve slalomu nebyla smutná, že ve čtvrtfinále po chybě v trati vypadla a skončila pátá.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

"Nejsem stroj, to se prostě stane. Chyby se stávají. Ve sportu je to úplně normální, zvlášť v takovýchto sportech," prohlásila Ledecká. Bezprostředně po závodu se z její tváře dalo vyčíst zklamání, ale už po chvíli vyprchalo. "Pokud budu zdravá, což doufám budu, tak snad mám před sebou ještě spoustu let ježdění. Je škoda té chyby, ale myslím, že výsledek je dobrý," konstatovala.

V obřím slalomu skoro přesně před rokem vyhrála v Rogle poprvé v závodu světového poháru. Pak příslušnost k elitě potvrdila pátým místem v Sudelfeldu, ale o pár dní později si před olympiádou v tréninku poranila záda. Letos obří slalom v Carezze nejela, neboť měla v tréninku pád a přivodila si otřes mozku. "Byl to můj vůbec první obřák, ve kterém jsem se mohla s holkami ze špičky porovnat, takže jsem ráda, jak to dopadlo. Teď vím, že kontakt s nimi snad držím," uvedla teprve devatenáctiletá závodnice. "Jezdila jsem tady proti holkám, které mají spoustu zkušeností a jsou fakt dobré."

Ledecká se nechce vzdát sjezdového lyžování

O jejím dalším programu v sezoně se teprve bude jednat. Stále totiž chce kombinovat snowboarding se sjezdovým lyžováním. Může tak teoreticky jet na mistrovství světa lyžařů do Vailu či na stejný šampionát juniorů do Norska na začátku března. Jenže ten je přímo proti mistrovství světa juniorů ve snowboardingu v Číně. A v kolizi s každým z těchto šampionátů jsou dva závody světového poháru.

"Budeme to všechno zvažovat, ještě nejsme úplně rozhodnutí. Je to všechno ve vzduchu," uvedla Ledecká. Rozhodovat se bude v nejbližších hodinách, maximálně dnech. "Vůbec na mě nemyslí, že by ty závody dali správně. Pořád se mi to kryje," žertovala. "Ale nevadí, my to s týmem nějak vymyslíme. Strašně mě to baví kombinovat, nedovedu si to představit jinak," řekla. Je proto zvyklá na improvizaci. "Stačí mi říct tři dny předem, kam jedem," doplnila s úsměvem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články