Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ledecká podruhé v kariéře triumfovala ve světovém poháru

Bad Gastein (Rakousko) – Ester Ledecká přidává další triumf do sbírky. Devatenáctiletá snowboardistka překonala bolesti zad i následky otřesu mozku, které jí zabránily startovat v úvodu sezony, a suverénně ovládla paralelní slalom světového poháru v rakouském Bad Gasteinu. Ve finále jednoznačně porazila Švýcarku Patrizii Kummerovou a radovala se z prvního vítězství v této disciplíně a druhého v seriálu SP. 

Ester Ledecká
zdroj: SLČR

"Jsem šťastná, byl to úžasný den. Závod byl moc pěkný a je to motivace do dalších týdnů. Užila jsem si každou jízdu. Já se budu snažit hnát to dopředu," řekla Ledecká. "Hned jsem si uvědomila, že to je první vítězství ve slalomu, ale neumím teď posoudit, která disciplína je mi bližší," doplnila. 

Devatenáctiletá snowboardistka jela první závod mezi elitou od únorových olympijských her v Soči, kde skončila šestá a sedmá, ale pak léčila problémy se zády. Úvodní dva podniky této sezony vynechala po otřesu mozku z tréninku.

Začátkem týdne se Ledecká rozjela na závodech kategorie FIS v Gosau, kde jednou vyhrála a jednou skončila sedmá. Formu potvrdila i nyní na svahu v Bad Gasteinu, na kterém loni stála poprvé na pódiu díky druhému a třetímu místu v paralelním slalomu.

"Je to skutečně moje oblíbené místo. Organizátoři jako vždy skvěle připravili kopec, celý den přes poměrné teplo byla výborná trať," řekla Ledecká. Závod pro ni byl zvláštní v tom, že proti špičce jela poprvé po 11 měsících. "Po pravdě - netušila jsem vůbec, co mám čekat. Kvalifikace měla být taková oťukávací. Nevěděla jsem, jaké bude srovnání s nejlepšími," přiznala.

V kvalifikaci zajela dcera zpěváka Janka Ledeckého druhý čas a pak vládla rozjížďkám. V prvním kole porazila Norku Hilde-Katrine Engeliovou a následně tři Švýcarky - ve čtvrtfinále Stefanii Müllerovou, v semifinále Julii Zoggovou a ve finále Kummerovou.

"Zdálo se, že obě dráhy byly regulérní až do závěru, což ukázalo, jak brzy vypadla jasná vítězka kvalifikace Marion Kreinerová," řekla Ledecká. Hodně práce měli na mokrém sněhu také servismani. "To ano, s přibývajícím časem to změklo, takže mazání bylo důležité. Jenže měla jsem štěstí, že mám Sváťu Kováře. Jezdilo mi to skutečně výborně, podařilo se mu prkno skvěle připravit," chválila. 

Připsala si tak druhý triumf v kariéře. Poprvé závod světového poháru vyhrála loni v lednu v Rogle, kde kralovala v paralelním obřím slalomu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články