Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Naděje pro Soči Samková skončila na X-Games druhá

Aspen - Další vynikající umístění v letošní sezoně si zajistila dvacetiletá česká snowboardcrossařka Eva Samková. Na zámořských extrémních hrách X-Games v Aspenu, kde soutěžila poprvé v kariéře, skončila ve finále jen těsně druhá za Lindsey Jacobellisovou z USA. Závod mužů vyhrál Američan Nate Holland.

Eva Samková
zdroj: SLČR

Samková postoupila do hlavního závodu ze čtvrtého místa v kvalifikaci, v níž nestačila na Kanaďanku Dominique Maltaisovou a Jacobellisovou, které jsou před ní v čele Světového poháru, a další kanadskou závodnici Maëlle Rickerovou. Postup si zajistilo dvanáct ze 24 startujících. Své semifinále dvacetiletá trojnásobná juniorská mistryně světa Samková vyhrála, když pět soupeřek předjela už na startu a vyhrála s obrovským náskokem.

Ve finálové jízdě byla na startu rychlejší Jacobellisová, kterou sice vítězka dvou závodů Světového poháru v této sezoně dojížděla, ale v cíli zaostala zhruba o metr. Jacobellisová vyhrála X-Games už podeváté v kariéře a překazila tak Samkové možnost stát se první evropskou vítězkou v historii závodu. Třetí místo obsadila Norka Helene Olafsenová.

V Aspenu bude závodit ještě další česká olympijská naděje na snowboardu Šárka Pančochová v disciplíně slopestyle. Její soutěž je na programu v sobotu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články