Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Životní úspěch sedmnáctileté Ledecké: V Soči skončila šestá

Soči - Ester Ledecká skončila na snowboardovém světovém poháru v Soči šestá v paralelním obřím slalomu. Pro sedmnáctiletou reprezentantku to je životní úspěch, ve své premiérové sezoně v SP byla dosud nejlépe jedenáctá před týdnem ve Slovinsku. V dějišti příštích olympijských her vypadla Ledecká ve čtvrtfinále s Němkou Amelií Koberovou, která nakonec obsadila druhé místo. Ve finále prohrála s Rakušankou Marion Kreinerovou.

Ester Ledecká
zdroj: Isifa

Česká snowboardistka startovala v SP popáté v životě a předčila mimo jiné olympijskou vítězku Nicolien Sauerbreijovou z Nizozemska. V průběžném hodnocení disciplíny se tak posunula na 11. příčku. "Závod jsem si znovu skvěle užila, zajela několik dobrých jízd a výsledek byl něčím navíc, s čím jsem nepočítala," radovala se Ledecká, které povinnosti v Soči ještě nekončí. V pátek se zúčastní paralelního slalomu.

Původně přitom Ledecká ve výsledkové listině figurovala až na osmém místě, ale po revizi časů skončila šestá. "Ani pořádně netuším, proč to tak nakonec dopadlo, dozvěděla jsem se to vlastně až na hotelu," řekla Ledecká. "Každé vyšší umístění je ale fajn pro další závody, protože budu dostávat lepší startovní čísla a dostanu se na lepší trať. Je to moc dobře, ale v takové výsledky jsem před sezonou opravdu nedoufala," uvedla.

Ledecká kombinuje snowboarding na vrcholné úrovni s alpským lyžováním, ale do olympiády v Soči bude klást větší důraz na 'prkno'. Právě kvůli SP v Rusku neodjela na sjezdařské mistrovství světa juniorů, kam byla nominována. "Snažím se, abych mohla závodit ode dneška přesně za rok v Soči také na olympiádě. Rozhodla jsem se, že dám tentokrát přednost snowboardu, a lyžařům jsem se omluvila," vysvětlila Ledecká před odletem do Ruska. Závod mužů v Soči vyhrál Rakušan Andreas Prommegger.

Světový pohár ve snowboardingu v Soči - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Prommegger, 2. Walder (oba Rak.), 3. Flander (Slovin.), ...48. Jelínek (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 3 z 12 závodů): 1. Prommegger 2400 b., 2. Fischnaller (It.) 1790, 3. Mathies (Rak.) 1490, ...50. Šindelář (ČR) 36,1, 54. Jelínek 29,8.

Ženy: 1. Kreinerová (Rak.), 2. Koberová (Něm.), 3. Lavigneová (Kan.), ...6. Ledecká (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 3 z 12 závodů): 1. Kreinerová 1690, 2. Tuděgeševová (Rus.) 1500, 3. Calveová (Kan.) 1480, ...11. Ledecká 840.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články