Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Pančochová skončila v U-rampě těsně pod stupni vítězů

Saas-Fee (Švýcarsko) - Snowboardistka Šárka Pančochová skončila těsně pod stupni vítězů v úvodním závodu Světového poháru v U-rampě ve švýcarském Saas-Fee. Češku dělily jen dvě desetiny bodu od třetí Ursiny Hallerové ze Švýcarska. Závod vyhrála suverénně Španělka Queralt Castelletová.

Šárka Pančochová
zdroj: EPA

"Rampa byla velmi ledová a nešlo předvádět náročnější triky. Přijela sem závodit světová snowboardová elita a myslím, že to dopadlo výborně. Začátek sezóny se mi velmi povedl," uvedla Pančochová, který po úterních jednadvacátých narozeninách mohla slavit i skvělý výsledek. Ve Světovém poháru se teprve podruhé vešla do elitní desítky. Navázala na triumf z U-rampy z loňského ledna v Kreischbergu.

V Saas-Fee nejdříve Pančochová, bývalá juniorská mistryně světa v disciplíně Big Air, postoupila ze středeční kvalifikace do semifinále. Z toho se dostala mezi finálovou šestici. V boji o stupně vítězů nejdříve letošní vicemistryně světa ve slopestylu první jízdu pokazila, ale za druhou dostala 74,8 bodu. "Při první jízdě jsem zkoušela náročný trik frontside 720, po kterém jsem bohužel upadla. To mě stálo hodně cenných bodů, které mi pak chyběly pro získání medailové pozice," řekla Pančochová.

Domácí Hallerová získala od rozhodčích 75 bodů a radovala se z třetího místa. Druhá skončila Francouzka Sophie Rodriguezová. Castelletová si dojela pro druhou výhru ve Světovém poháru s náskokem bezmála dvanácti bodů.

Soutěž mužů vyhrál Švýcar Iouri Podladtchikov o čtyři body před Japoncem Ryem Aonem. Třetí skončil finský snowboardista Janne Korpi. Čeští jezdci skončili už v kvalifikaci: Matěj Novák obsadil 42. místo a Daniel Porkert byl 53.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články