Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítr odfoukl páteční závod v letech v Planici na sobotu

Vítr a lety na lyžích, to nejde k sobě. To se potvrdilo i ve slovinské Planici, kde se měl v pátek konat první závod Světového poháru v letech na lyžích. Ovšem kvůli silnému větru ho jury po dvouhodinovém čekání na lepší podmínky přeložila na sobotu, kdy by se měl podle plánu uskutečnit i závod družstev. Od 8:45 můžete v sobotu sledovat závod v letech na lyžích na ČT sport Plus.

Anže Lanišek
zdroj: DPA autor: Dominik Berchtold

Počasí skokany v pátek na můstek nepustilo ani ke zkušebnímu kolu a marně pak čekali i na zahájení závodu, který měl odstartovat v 15:00. Po sérii odkladů se ale jury po 17. hodině rozhodla pro tento den soutěž odvolat.

Podle nového programu čeká skokany, kteří uspěli ve čtvrteční kvalifikaci, první individuální soutěž v sobotu, závod je naplánován od 8:45 jako jednokolový. Podle původního rozpisu by pak měl následovat závod družstev.

V neděli by měl v Planici sezonu Světového poháru skokanů uzavřít druhý závod jednotlivců, kterému bude předcházet kvalifikace. Čeští reprezentanti ukončili ročník už minulý týden mistrovstvím republiky v Harrachově.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články