Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Koudelka skončil v Planici jedenáctý, zvítězil Kranjec

Planica - Roman Koudelka obsadil 11. místo v závodu Světového poháru v letech na lyžích v Planici. Soutěž v bouřlivé atmosféře ovládly domácí hvězdy, vyhrál nejlepší muž prvního kola Robert Kranjec před hrdinou finálového kola Peterem Prevcem.

Koudelka, jenž ve Slovinsku bodoval jako jediný z českého tria, se v druhém kole posunul o deset míst. Po prvním pokusu dlouhém 212,5 metru se ve finále zlepšil o 6,5 metru a atakoval elitní desítku.

Suverén letošní sezony Prevc, jenž se ve větrném závodu musel po 1. kole spokojit s šestým místem, druhým pokusem zaútočil a nejdelším letem dne 242 metrů bojoval před zraky 22 500 diváků o vítězství. Kranjec, mistr světa v letech z roku 2012, ale odpověděl pokusem dlouhým 236 metrů a udržel si náskok 7,1 bodu. Třetí skončil Nor Johann Andre Forfang.

Další čeští reprezentanti se v předposledním individuálním závodu sezony do finálové třicítky nevešli. Jana Maturu na 32. místě dělilo s pokusem dlouhým 210 metrů od postupu pět desetin bodu. Lukáš Hlava se přes dvousetmetrovou hranici nedostal (195,5 m) a obsadil 38. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články